Uz "Tehniskās jaunrades dienām" tiek aicināts ikviens pusaudzis!

Pamēģini ar "Vēja ģeneratoru" radīt enerģiju, iejusties "Metālu alķīmiķa" lomā un izpētīt "Krāsu virpuļus" dažādu šķidrumu mijiedarbībā. "Magnētiskajā copē" varēsi no dīķa ar elektromagnētiskā lauka spiningu vilkt zivtiņas vai aizrautīgi just līdzi "Motorpeļu" skriešanās sacīkstēs. Uzkonstruē pirmo "Līnijsekotāju robotu" vai uzbūvē "Atspervāģi" un pierādi, kāds ir tā pieliktais ārējais spēks! Šo visu sacensību gaisotnē, vienas dienas ietvaros, varēsi izmēģināt "Tehniskajās jaunrades dienās 2012".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ja tavs bērns ir 10 - 23 gadus jauns, lai nāk un piedalās kādā no piecām Latvijas pilsētām:

3. novembrī plkst. 12:00 – Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1;

10. novembrī plkst. 12:00 – Valmierā, Valmieras Valsts ģimnāzijā, Leona Paegles ielā 40;

11. novembrī plkst. 12:00 – Rēzeknē, Rēzeknes Augstskolā, Atbrīvošanas alejā 90;

24. novembrī plkst. 12:00 – Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātē, Lielā iela 2;

25. novembrī plkst. 12:00 – Liepājā, Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiālē, Vānes ielā 4.

 

Pasākuma laikā, pieredzējušu treneru vadībā, varēsi izveidot kādu no sacensību disciplīnu - "Robotikas darbnīca", "Ķīmijas laboratorija", "Mehānikas praktikums", "Elektrostacija" priekšmetiem, lai ar tiem vēlāk varētu sacensties ar sava vecuma jauniešiem. Lai pieteiktos disciplīnās, aizpildi pieteikuma anketu, ko var atrast tīmekļa vietnē www.tjd.lv vai pie sava skolotāja. Dienu pirms katra pasākuma www.tjd.lv meklē savu vārdu publicētajos disciplīnu dalībnieku sarakstos! Dalība pasākumā ir bez maksas un dalībnieki ir nodrošināti ar disciplīnās nepieciešamajiem materiāliem un darba rīkiem.

 

Savukārt, ja mājās atradi spageti makaronu paciņu un mazliet līmes, pamēģini jau mājās uzbūvēt 55 cm garu spageti makaronu tiltu! Reģistrē to www.tjd.lv un paņem līdzi uz „Tehniskajām jaunrades dienām”, lai sacenstos ar jauniešiem par izturīgākā tilta īpašnieka titulu.

Reklāma
Reklāma

 

Vai esi jau domājis ar ko saistīt savu nākotni un jautājums "Ko darīt tālāk?" kādu laiciņu neliek mieru? Pasākumos varēsi iepazīties ar studiju iespējām, pielaikot sev piemērotāko profesiju un pārliecināties par inženierzinātņu radošo pusi. Tāpat pamēģini ar LEGO robotu iemācīties programmēt un izmēģināt citas lietderīgas ēverģēlības! Tehniski jaunieši - spējīgi jaunieši!

 

Seko Tehniskajām jaunrades dienām: www.twitter.com/TJDienas

un www.draugiem.lv/TJDienas vai

Tehnisko jaunrades dienu Facebook lapā.

 

"Tehniskās jaunrades dienas" rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu un Robotikas klubu. Pasākums tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

 

Dalība pasākumā ir bez maksas.