Kartupeļi „krekliņos” ar tunzivi

Vakariņās kartupelis „krekliņā” der tad, ja ēdāji ir ar mieru drusku pagaidīt. Lai gan kopējais gatavošanas laiks ir ilgs, tava aktīva līdzdalība nepieciešama vien 10 minūtes. Kamēr kartupeļi ir krāsnī, vari iedzert tēju, ieiet dušā, izlasīt avīzi vai paskatīties televīziju. Vienas porcijas cena tikai Ls 0,55!

Cepšanai krekliņos izvēlies lielus kartupeļus – tā kā cep pilnībā bez taukvielām, mazie var pārāk sakalst. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepšanai krekliņos izvēlies lielus kartupeļus – tā kā cep pilnībā bez taukvielām, mazie var pārāk sakalst. Foto: Imants Ķīkulis

 

4 porcijas
10 minūtes sagatavošanai
plus 1 stunda cepšanai

 

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Rūpīgi nomazgā kartupeļus un sadursti katru kādās piecās sešās vietās. Liec tos krāsnī uz restītēm un cep aptuveni stundu. Ja kartupeļi ļoti lieli, cepšanas laiks būs ilgāks. Gatavību pārbaudi ar smailu nazīti – tam mīksti jāiet iekšā kartupelī.
2. Liec tunzivi bļodā un sajauc ar krējumsieru un lociņiem. Ja vajag, pievieno sāli. Kad kartupeļi gatavi, katrā no tiem izdari dziļu griezumu, paver un sapildi ar sviestu un tunzivi. Pasniedz karstus.

Reklāma
Reklāma


Der zināt!
Cepšanai krekliņos izvēlies lielus kartupeļus – tā kā cep pilnībā bez taukvielām, mazie var pārāk sakalst. Man vislabāk garšo dzeltenie un miltainie kartupeļi, bet citam varbūt bāli vaskainie. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no šķirnes. Dažas alternatīvas pildījumam: biezpiens ar krējumu, lociņiem un siļķi; konservētas pupiņas tomātu mērcē; maltās gaļas mērce; rīvēts siers.


Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 4.ēdk.
  • Lieli kartupeļi - 4.gab
  • Konservēta tunzivs (tuncis) - 1 .kārba
  • Krējumsiers - 200.g
  • Sāls