Kartupeļu biezenis 2

 11. jūnijs 2009 7:00 Recepte


 

Biezenim piemērotas miltaino kartupeļu šķirnes. Kartupeļus notīra, izvāra, nokāš, saspaida, sastrādā ar mikseri vai izspiež caur spiedi, sietu. Katliņā uzvāra pienu, pievieno kartupeļu masu un puto, līdz biezenis kļust gaišs, putains, viegls. Biezenī iemaisa sviestu, olas dzeltenumu. Pasniedzot biezenim pārkaisa sakapātus zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986

Sastāvdaļas

1. Olas dzeltenums
1 gab
2. Sviests
1 ēd.k.
3. Piens
1 glāze
4. Kartupeļi
8 gab
5. Sāls, zaļumi



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas