Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu

 11. aprīlis 2009 19:00 Recepte


No piena, kviešu miltiem un olas pagatavo parasto plāno pankūku mīklu (sk. Virtuve/Idejas brokastīm/Pankūkas/Plānās pankūkas). Pankūkas cep tikai no vienas puses, uz kuras tad ziež pildījumu, pēc tam pankūku saloka četrās daļās. Pirms pasniegšanas galdā šādi sagatavotas pankūkas vēl reizi apcep no abām pusēm brūnas. Pildījumu pagatavo šādi: labu biezpienu pamatīgi samīca vai izlaiž gaļas mašīnā; tad pievieno skābu vai saldu krējumu, olas un garšas vielas. Pēdējās var būt: cukurs (tādā gadījumā pankūkas pasniedz kā saldo ēdienu) vai sāls, ķimenes un dilles (tad pankūkas pasniedz galdā kā pirmo vai otro ēdienu ar skābu krējumu un kausētu sviestu kā piedevām).

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
1 ēd. kar.
2. Biezpiens
150 g
3. Olas
1 - 2 gab
4. Sāls, cukurs
1 n. g.
5. Kviešu milti
200 g
6. Piens
1/2 l
7. Ola
1 gab
8. Garšvielas
pēc vajadzības
9. Sviests cepšanai
50 g



0 Pievienot komentāru

Kategorijas