No šodienas varēs nopirkt zeķes un cepures, kā arī apmeklēt bibliotēkas

Šodien, 12. janvārī, beidzas virkne ierobežojumu Covid - 19 infekcijas ierobežošanai. 

Atļauts tirgot nepieciešamākās ziemas preces.

FOTO: Shutterstock.com

Atļauts tirgot nepieciešamākās ziemas preces.

No 12. janvāra stājas spēka paplašinātais preču saraksts, ko iespējams nopirkt klātienē – zeķbikses, zeķes, elastīgās zeķes, šalles, lakati, kaklauti, cepures, cimdi, preces virsmu uzkopšanai (virsmu tīrāmās lupatiņas u.tml.), lāpstas un liekšķeres (tai skaitā sniega lāpstas) un elektroierīces telpu apsildīšanai. Detalizēts tirdzniecībā atļauto preču saraksts pieejams Ekonomikas ministrijas mājas lapā. 

No 12. janvāra valdība nolēma atļaut atvērt bibliotēkas grāmatu izsniegšanai, bet lasītavas joprojām būs slēgtas un tās apmeklēt nevarēs. Tāpat klātienē drīkstēs apmeklēt muzeju ārtelpu ekspozīcijas un atpūsties brīvā dabā, bet pārējās kultūrvietas būs pieejamas vien attālināti.

Amatieru sporta treniņi joprojām drīkstēs notikt tikai ārpus telpām (līdz 10 cilvēkiem, neizmantojot ģērbtuves). Tas nozīmē, ka līdz 25. janvārim sporta klubi neuzņems klientus iekštelpās – nestrādās trenažieru zāles un nevarēs doties uz klubu trenēties individuāli.

Tāpat noteikts, ka no 15. janvāra līdz 17. janvārim un no 22. janvāra līdz 24. janvārim būs jāievēro komandantstunda – iedzīvotājiem būs aizliegts bez nopietna iemesla pārvietoties ārpus savas dzīvesvietas laika posmā no pulksten 22 līdz pulksten 5. Dodoties ārā komandantstundas laikā, obligāti ir jāaizpilda pašapliecinājums, norādot savus personas datus un pārvietošanās iemeslu un līdzi jābūt pasei vai ID kartei.

Valdība noteikusi, ka ārkārtējās situācijas laikā nepilngadīgiem bērniem ir tiesības satikt klātienē vecākus, kuri dzīvo citur

Reklāma
Reklāma