"Trakākās ir tās sāpes plaušās" - valmierietes Covid-19 pieredzes stāsts

Pretrunīgu reakciju sociālajā tīklā "Facebook" izpelnījies valmierietes Ritas Eglītes Covid-19 pieredzes stāsts. Sieviete emocionāli, brīžiem ieklepojoties, stāsta, kā viņai sākušies vīrusa simptomi un kā norit slimības gaita. Kamēr vairāki komentētāji apšauba ieraksta patiesumu un to sauc par teātri, tikmēr citi - vēl labu veselību un izsaka pārsteigumu par sabiedrības cinismu.

 

Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video

"Es zinu un komentāros redzu, ka cilvēki netic tam, ka viss šis ir īstenībā. Un daudzi nepazīst nevienu, kas ir saslimis. Jā, es arī nepazinu, līdz pat 28. septembrim, tāpēc es vēlos pastāstīt savu stāstu," norāda Eglīte. 

25. septembrī Rita sajutusies slikti, tādēļ no darba mājās devusies ātrāk. Tajā pašā vakarā temperatūra uzkāpusi virs 38 grādiem, sākušās sāpes plaušās un sauss klepus, tāpat bijis pilnīgs bezspēks.

"Es nevarēju aiziet uz tualeti, nepaguļot nedaudz pusceļā uz grīdas, galvu nevarēju noturēt, dzerot tējas krūzi," video atminas Rita.

Pēc nedēļas nogales sliktā pašsajūta mazinājusies un temperatūra pazudusi, bet sākušās iesnas, pazudusi oža. 

Viņa uzzinājusi, ka darbā kāda sieviete saslimusi ar Covid-19. Darbavietā izsaukta brigāde, veikta testēšanās. Rita domājusi, ka viņai tests būs pozitīvs, bet tas uzrādījis negatīvu rezultātu. 

"Man par tādu pārsteigumu – mans tests bija negatīvs," notikumu atminas Eglīte.

Sliktā pašsajūta gan nepazuda. 

"Būtībā visu laiku nejūtu garšas un smaržas, un sāp plaušas, sajūta, ka kaut kas sēž virsū, ka tur ir kaut kas iesprūdis. Brīžiem, kad daudz runāju, tad sajūta, ka dedzina," stāsta Rita.

Aizvadītajā nedēļā, 7. oktobrī, Rita bija nolēmusi doties uz vēl vienu Covid-19 testu.

Reklāma
Reklāma

"Aizbraucu, uztaisīju testu vēlreiz. Un saņemu ziņu, ka esmu pozitīva.Trakākās ir tās sāpes plaušās. Es nevaru kārtīgi ievilkt elpu. Lūdzu, lūdzu, uztveriet šo visu nopietni," uzsver Rita.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā palielinājusies saslimstība ar Covid-19. 

Pirmdien Latvijā veikti 4433 Covid-19 izmeklējumi, un reģistrēti 75 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati. 

Latvijā kopā veikti 368 445 izmeklējumi, saslimušas 2840 personas un 1325 izveseļojušās.

Savukārt slimnīcās pirmdien nogādāti vēl desmit jauni Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) sniegtā informācija. 

Kopā slimnīcās šobrīd ārstējas 70 cilvēki, no kuriem 61 slimības gaita ir vidēji smaga, bet deviņiem - smaga. Kā zināms, vēl svētdien ar smagu slimības gaitu stacionāros ārstējās seši cilvēki.

Kopā no stacionāra izrakstīti 252 pacienti, vēstī NVD.