Lielajās skolās pilnībā atsākt mācības klātienē, visticamāk, vēl nevarēs

Latvijas lielajās skolās pilnībā uzsākt mācības klātienē no septembra, visticamāk, nevarēs, atzīst lielo skolu direktori. Lai arī lēmumi vēl nav pieņemti un skolas gaida pašvaldību vadlīnijas, pirmās idejas par mācību procesa organizēšanu jau ir. Varianti ir dažādi. Tomēr visus vieno fakts, ka daļēji būs jāmācās attālināti.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viens no Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvātajiem variantiem mācību procesa organizēšanai ir mācības klātienē ar iespēju vecākajām klasēm nelielu daļu apgūt attālināti. Latvijas lielajās skolās tas, visticamāk, nebūs iespējams. Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, kur mācās ap 800 skolēnu, apsver divus variantus. Viens no tiem vairāk atbilst ministrijas piedāvātajam B variantam – daļējas mācības klātienē ar dažādiem starpbrīžu laikiem.

"Mans D variants ir šāds – uz skolu vienu nedēļu nāk viena puse klašu un mēģinām nodrošināt tiešsaistes stundas tiem, kas ir mājās. Otru nedēļu viņi mainās. Es zinu, ka ir ļoti daudz tehnoloģisku jautājumu, kuri šodien nav atrisināti. Un tad gan tiem 400 skolēniem mēs varam nodrošināt distancēšanos. Arī ar sēdēšanu telpā viss būtu kārtībā. No otras puses, katrs baudītu klātieni. Tur skolotājiem ir sarežģītāk saprast, kā viņi organizēs atgriezenisko saiti. Bet tad izpaliek tas, kas ļoti trūka pavasarī – pilnīga neklātiene," skaidroja Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas Vasiļevskis.

Pēc iespējas skolas personāls vēlas stundas aizvadīt klātienē. Tomēr ne par katru cenu, atzina direktors. Starp citu, trešdien skolā atklāja bezkontakta ķermeņa temperatūras mērīšanas sensorus. Tie norāda, ja skolēna temperatūra ir virs 37,5. Tad jādodas pie medmāsas.

Savukārt Rīgas 64.vidusskolā, kurā mācās ap 1400 skolēnu, plāno sadalīt klases, pastāstīja direktors Edgars Sviklis.

Reklāma
Reklāma

Skolu direktori uzskata, ka Izglītības un zinātnes ministrijas noteikumi un ieteikumi mācību procesa organizēšanai varēja būt konkrētāki. Skolas gaida arī norādes no pašvaldībām, tās varētu saņemt nākamnedēļ.
 

Visu ziņu var izlasīt portālā LSM.lv