Veģetārā itāļu zupa - minestrone

Zupa lieliski iederēsies ēdienreižu plānā reizēs, kad pieejami daudzi dārzeņi vai vienkārši jāizmanto lietas, kas sakrājušās ledusskapī.

 

Veģetārā itāļu zupa - minestrone

FOTO: Shutterstock.com

Ja pats gatavo dārzeņu buljonu, kas, protams, ir smalkāk un gardāk. Tāpēc sāk ar kārtīga dārzeņu buljona gatavošanu.

 

  • Sagriež kubiņos 3 - 4 burkānus,
  • divus sīpolus (var lielās četrās daļās),
  • 3 daivas ķiploka uz pusēm,
  • ceturtdaļa no ne pārāk milzīgas selerijas saknes kubiņos,
  • neliels puraviņš ripās.


Pārāk smalcināt var neaizrauties, tāpat to buljonu pēc tam kāsīs nost. Visu liek uz karstas sausas pannas bez taukvielām, un pa brīdim apmaisot apcep, līdz apbrūnē, bet nepiedeg.

Tikmēr uz blakusriņķa vāra ūdeni, kad virst, apbrūninātos dārzeņus saber iekšā, pieliek nedaudz sāli, piparus, kādus 3 smaržīgos piparus, lauru lapu un vāra uz mazas uguns apmēram stundu, tad nokāš. 
 

Reklāma
Reklāma

Karstā pannā ar eļļu liek apcepties sagrieztu sīplolu, kādus divus rupji rīvētus burkānus, smalku sagrieztu selerijas kātu. Visu apcep.


Tikmēr tukšā katlā ieber bundžu vai divas baltās konservētās pupiņas un paku vai divas tomātus savā sulā. Vai blanšētus un sagrieztus.

Kad sāk virt, pielej buljonu, ļauj paburbuļot, tad pieber apceptos dārzeņus, pieliek sāli, maltos piparus, pustējkaroti cukura, vēl var piebērt nedaudz Provansas garšvielas. Kādu laiciņu ļauj paburbuļot. Tad iemet saujiņu sīku makaronu.
Vāra, kamēr makaroniņi pusmīksti, tad bez kautrēšanās ieber rīvētu sieru Parmezānu un maisa. Beigās uzbet kapātus pētersīļus

Zupa ļoti, ļoti sātīga un sildoša arī, un vispār budžetīga!