26 dienas pēc dēla dzemdībām sieviete dzemdē dvīņus

20 gadus vecai bangladešietei 26 dienas pēc pirmajām dzemdībām sākušās otrās dzemdības. Lai arī tas šķiet neiespējami, tā notiek.

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, ka sievietei vienas dzemdes vietā ir divas, kas nozīmē - viņai ir bijušas divas vienlaicīgas grūtniecības. 

Arifa Sultana februāra beigās pasaulē laida savu pirmdzimto. Gan māte, gan bērns ir veseli un dzemdības bija pilnīgi normālas. Neilgi pēc tam viņa tika izrakstīta no slimnīcas.

Tomēr pēc mazāk kā četrām nedēļām sieviete ieradusies slimnīcā, sūdzoties par sliktu pašsajūtu. Dakteris Poddars, kurš pieņēma dzemdības, stāsta: ‘’Viņa ieradās slimnīcā, sūdzoties par sāpēm vēdera lejasdaļā.’’

Ārsti veica ultraskaņu un pamanīja sāpju cēloni - sieviete ir stāvoklī ar dvīņiem. Viņai nebija veikta ultraskaņa pirmajā grūtniecībā, tāpēc tas netika pamanīts jau agrāk. Šādas situācijas nav neiespējamas, taču notiek ļoti reti. 

‘’Kad attīstās dzemde, tā nāk no divām caurulītēm, kas saplūst kopā. Dažām sievietēm šī saplūšana nenotiek un starpsiena neizšķīst.’’

Grūtniecības sarežģītības dēļ dakterim Poddaram nācās veikt ārkārtas ķeizargriezienu, lai mazuļi - zēns un meitene- nāktu pasaulē. Visi trīs bērni un māmiņa jūtas labi, visi ir veseli.

Reklāma
Reklāma

Tā ir neticami reti sastopama anomālija, kas gadās vienā no miljons reizēm. Parasti šādos gadījumos sieviete nemaz nezina, ka ir stāvoklī, tas atklājas, sākoties dzemdībām.

 

 

No: http://ladbible.com