Sastāvdaļas
- 1/2 l tumšā alus
- 1 l gaļas buljona
- 2 kartupeļi, sagriezti gabaliņos
- 2 puravi, sagriezti gredzenos
- 2 burkāni, sagriezti šķēlītēs
- 2 seleriju kāti, sagriezti gabaliņos
- 1 liels sīpols, sakapāts
- 1/2 rutka, sagriezta gabaliņos
- 1 buntīte kārveļu vai pētersīļu
- 1 timiāna zariņš
- 1 lauru lapa
- 1 ēdk. eļļas
- 1/2 tējk. malta muskatrieksta
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana (40 min 4 porcijas)
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un puravus un viegli apcep.
Pieliec burkānus, selerijas, rutkus un kartupeļus, lauru lapu un timiāna zariņu, pielej buljonu un alu, pieber sāli un piparus un uz mazas uguns vāri aptuveni pusstundu.
Lej zupu šķīvjos, ieber nedaudz muskatrieksta un pārkaisi ar sakapātām kārvelēm vai pētersīļiem.
No Jauns.lv