Vistas zupa ar kokosriekstu pienu Singapūras gaumē

 21. marts 2020 21:20 Recepte

Šīs zupas recepte nākusi no Singapūras, kur to dēvē par karija laksu. Tā ir tradicionāla Austrumāzijas zupa, kas reizē ir gan pirmais, gan otrais ēdiens. Asa, bieza, dievīgi smaržojoša un ar nepārspējamu garšu – tā silda tiešā un pārnestā nozīmē un, neraugoties uz to, baudāma gan ziemas spelgonī, gan vasaras karstumā. Laksu var gatavot kopā ar ciemiņiem, jo visi var piedalīties procesā.

 



Foto: Shutterstock.com


Sastāvdaļas

  • Buljonam:
  • 1 burkāns
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 1–2 daiviņas ķiploka
  • ingvers, citronzāle
  • baltie pipari
  • 1 l ūdens vai jau gatavs vistas buljons
  • Zupai:
  • 1 l kokosriekstu piena
  • 400 g vistas filejas, smalki sagrieztas
  • 400 g garneļu
  • ½ paciņas rīsu nūdeļu
  • 2 ēdk. (ar kaudzi) zaļās karija pastas (var nopirkt veikalā)
  • svaigs ingvers
  • olīveļļa vai cita augstvērtīga eļļa – cepšana

 

Pagatavošana (40 min 6 porcijas)

Atsaldē garneles un nolej sulu. Sagriez smalkās šķēlītēs vistas fileju. Izvāri buljonu no dārzeņiem vai gatavo vistas buljonu. Visas sastāvdaļas zupai pievieno atsevišķi!

Nelielā daudzumā eļļas sacep smalkās šķēlītēs sagriezto vistas fileju. Saceptajām vistas šķēlītēm uzrīvē ingveru – jo tā vairāk, jo piesātinātāka un izteiktāka sildošā garša. Pieliec zaļo karija pastu un, cepot uz lēnas uguns, kārtīgi izmaisi.

Sacepto vistas fileju liec buljonā un uz lēnas uguns vāri. Pievieno buljonam baltos piparus. Kamēr buljons ar fileju vārās, apcep garneles – pavisam nedaudz.

Buljonam, rūpīgi maisot ar koka karoti, pievieno kokosriekstu pienu. Uzreiz pēc tam pievieno ½ pakas rīsu nūdeļu, iepriekš pārlaužot tās vairākās daļās – tas vēlāk atvieglos ēšanu!

Kā pašas beidzamās pievieno nedaudz apceptās garneles (arī jūras mošķus, ja tādus liec) – tās nedrīkst ilgi vārīt, jo tad garneļu maigā gaļa sāks līdzināties gumijai.

Zupu, ar visām pievienotajām sastāvdaļām, uz lēnas uguns pavāri 5 minūtes un vēl uz īsu brīdi, pirms pasniegšanas atstāj, lai ievelkas. Laksai var pievienot arī garneļu pastu, aso čili mērci, tofu sieru un smalki sakapātu omleti. Dekorēšanai vari izmantot piparmētru vai koriandra lapiņas, ko apslaki ar laima sulu. Biezumam vari papildus izmantot baltās zivs gaļu un dažādus jūras produktus.
 

No Jauns.lv




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas