Notiks tiešsaistes konference „Seši soļi ģimenes mieram un pārmaiņām”

15.maijā, sestdien, no plkst.13.00 līdz 15.00 notiks tiešsaistes konference „Seši soļi ģimenes mieram un pārmaiņām”. Tā skars aktuālas ģimenes attiecību, veselības un izglītības tēmas, par kurām konferencē runās zinoši un pieredzējuši eksperti. Konferences tiešraide būs pieejama Latvijas Radio 1, LSM.lv un „Ģimenes studijas” sociālo tīklu vietnēs, kur klausītāji varēs uzdot arī savus jautājumus. Tiešsaistes konferenci organizē Latvijas Radio 1, atzīmējot Starptautisko ģimenes dienu un raidījuma „Ģimenes studija” desmito jubileju.
Jautājum un atbildes par aktuālajām tēmām: ģimenes attiecības, veselība un izglītība.

FOTO: Shutterstock.com

Jautājum un atbildes par aktuālajām tēmām: ģimenes attiecības, veselība un izglītība.

Tiešsaistes konferences „Seši soļi ģimenes mieram un pārmaiņām” mērķis ir skaidrot aktuālākos jautājumus, kas ietekmē ģimenes labsajūtu, kā arī sniegt atbalstu un ieteikumus pandēmijas laika radīto problēmu risināšanā.

 

Pasākumā uzstāsies pieredzējuši eksperti, kuri runās par sešām svarīgām tēmām. Miega speciāliste Marta Celmiņa stāstīs par jauno vecāku miega kvalitāti un neizgulēšanās sekām, bet fizioterapeite Elita Salgrāve aicinās pievērst uzmanību stājas problēmām, kas var rasties pandēmijas laikā. Psiholoģijas doktore Ieva Stokenberga runās par vecākiem nepieciešamo restartu, savu dažādo lomu un attiecību pārskatīšanu, savukārt kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Gunita Kleinberga skaidros, cik svarīgi ir apzināties garīgās veselības sarežģījumus un meklēt palīdzību arī tad, kad krīze beigsies. Konference tiks noslēgta ar izglītības jautājumiem – pedagogs un skolas direktors Aleksandrs Vorobjovs stāstīs, kā pieaugušo stereotipi var ietekmēt bērnu karjeras izvēli, bet izglītības eksperts Gatis Narvaišs skaidros, kā šis laiks palīdz diagnosticēt un novērst problēmas izglītībā.

 

Konferenci vadīs „Ģimenes studijas” žurnālistes Agnese Linka un Mairita Znotiņa. Tās laikā jebkuram klausītājam būs iespēja uzdot jautājumus ekspertiem, izmantojot „Ģimenes studijas” Facebook kontu un tiešraides e-pastu: gimene@latvijasradio.lv.

 

Atbildes uz konferences dalībnieku jautājumiem tiks sniegtas arī video formātā pēc tās beigām un būs pieejamas „Ģimenes studijas” Facebook un Instagram kontā.

 

„Lai kādas pārmaiņas skartu pasauli, ģimene un tās ikdiena vienmēr paliek cilvēka dzīves centrā. Veidojot raidījumu „Ģimenes studija”, mēs saskaramies ar dažādiem ģimeņu pieredzes stāstiem un ar zinošu ekspertu palīdzību sniedzam informāciju, kas sniedz atbalstu un padomu. Mēs ceram, ka desmitgades jubilejas konference sniegs iespēju apzināties izaicinājumus un meklēt savai ģimenei derīgus risinājumus,” teica „Ģimenes studijas” producente Ilze Zvaigzne.

 

Tiešsaistes konference „Seši soļi ģimenes mieram un pārmaiņām” pieejama bez maksas. Facebook saite konferences pasākuma sadaļai: ej.uz/gimeneskonference.

 

Raidījums „Ģimenes studija” jau desmito gadu skan Latvijas Radio 1, ik dienu sasniedzot 60 000 klausītāju. Darba dienās no plkst.14.00 līdz 15.00 raidījums dzirdams Radio ēterā, mājaslapā latvijasradio.lv un lielākajās podkāstu vietnēs.


Latvijas Radio vairāk kā 20 dažādos raidījumos informē par ģimenes vidi un attiecībām, bērna aprūpi un emocionālo audzināšanu, izglītības procesiem un pārmaiņām, kā arī iedvesmo ģimenes atpūtai un izklaidei. Sākot ar 15.maiju, minēto tēmu saturs būs ērti pieejams vienkopus Instagram un Facebook kontā „Ģimenes studija”.

Reklāma
Reklāma

 

 

Tiešsaistes konferences Seši soļi ģimenes mieram un pārmaiņām” programma

15.maijs, sestdiena, plkst.13.00 – 15.00

  • VESELĪBA

Plkst. 13.15 „Vai jaunajiem vecākiem atļauts gulēt? Padomi izmisušai ģimenei. Kas rada vairāk traumas - negulējuši vecāki vai miega treniņš?”, miega speciāliste, pediatre Marta Celmiņa, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Epilepsijas un miega medicīnas centrs.

Plkst. 13.30 „Mājsēdes riska faktori. Muguras problēmas un fiziskās formas vājums”, fizioterapeite Elita Salgrāve, Baltijas Fizioterapijas centra vadītāja.

 

  • ATTIECĪBAS

Plkst. 13.45 „Vecāku restarts”, psiholoģijas doktore Ieva Stokenberga, Latvijas Universitātes pētniece.

Plkst.14:00 "Psihiskajai veselībai nav laika robežas / rāmja", kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Gunita Kleinberga.

 

  • IZGLĪTĪBA

Plkst. 14.15 „Kā pieaugušo stereotipi ietekmē skolēnu karjeras izvēli un, kas attur jauniešus izvēlēties tehniskās zinātnes”, Aleksandrs Vorobjovs, RTU Inženierzinātņu vidusskolas direktors.

Plkst. 14.30 „Pandēmijas diagnostika 21.gs izglītībai”, Gatis Narvaišs, Edurio skolu izaugsmes vadītājs Latvijā.