Rīsi austrumnieku gaumē jeb Pilau rīsi

 30. decembris 2019 6:20 Recepte

Nedaudz atšķirīgs, ļoti garšīgs veids, kā pagatavot rīsus austrumnieku stilā. 



Foto: Shutterstock.com

Rīsi, ko var pasniegt gan ar gaļu, gan zivi.


Vajadzēs:

400 g rīsu

1 ēdk. eļļas

4 ēdk. sviesta

1/2 tējk romiešu ķimeņu

1 kanēļa standziņa vai 1/3 tējk. malta kanēļa

1/2 tējk. kurkumas

1 lauru lapu

4 zaļā kardamona pākstis

3 krustnagliņas

1/2 tējk. fenheļa sēklu

2 sakapātus sīpolus

100 g saldētus vai svaigus zaļos zirnīšus

sīki sagrieztu sarkano papriku

2 sīki sagrieztus burkānus

2 tējkarotes sāls

piparmētru vai/un koriandru lapas

 

Pagatavošana:

1. Noskalo rīsus vairākos ūdeņos un iemērc uz pusstundu aukstā ūdenī.

2. Uzkarsē katliņā sviestu, 2 minūtes apgrauzdē garšvielas. Tad pieliec sīpolu un cep uz mazas uguns, līdz tas mīksts un zeltaini brūns. Pieber citus sagrieztos dārzeņus, cep 2 minūtes, tad pieber rīsus, apmaisi. Pielej 800 ml ūdens, pieber sāli un uzvāri. Turpini vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes. 

3. Uzliec katlam vāku, liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 130 grādiem, vai uz ļoti mazas uguns. Sautē vēl 10 minūtes. Iemaisi piparmētras vai/un koriandru un pasniedz ar kariju (karija sautējumu) vai jebkuru zivi vai gaļu. 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", nr. 2/28, 2013

 




0 Pievienot komentāru

Kategorijas