Labdarības akcijā priekšlaikus dzimušiem bērniņiem saziedo vairāk kā 23 000 speciālo autiņbiksīšu

Labdarības akcijā priekšlaikus dzimušu bērniņu atbalstam saziedoti vairāk kā 23 000 speciālo, izmērā pusi no plaukstas lieluma autiņbiksīšu, kas tiks nogādātas Latvijas slimnīcām, kur tiek veikta jaundzimušo aprūpe. Šodien īpašās autiņbiksītes svinīgi tika pasniegtas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai (BKUS).

Katrai mammai, kas dalījās savā pieredzē, ir savs īpašais stiprais stāsts par priekšikus dzimuša bērniņa ienākšanu ģimenē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Katrai mammai, kas dalījās savā pieredzē, ir savs īpašais stiprais stāsts par priekšikus dzimuša bērniņa ienākšanu ģimenē.

Tāpat labdarības kampaņas ietvaros BKUS atklāta arī īpaša foto – stāstu izstāde “Mazuļi, kuri steidzas”. Izstāde apkopo septiņu māmiņu pieredzes stāstus par priekšlaicīgām dzemdībām, atklājot savu un mazuļu emocionālos un fiziskos pārdzīvojumus un vienlaikus apliecinot, ka, paejot laikam, priekšlaikus dzimuši bērniņi par spīti savam grūtajam dzīves sākumam izaug lieli, braši un veseli. Izstādes mērķis ir sniegt cerību un iedrošinājumu citiem vecākiem, kuri arī sastapušies ar pāragru bērniņa piedzimšanu, un tā būs aplūkojama vairākās Latvijas slimnīcās, kur pieejamas dzemdību nodaļas. Visi izstādes stāsti lasāmi arī ģimenes portālā “Mammamuntetiem.lv”, rubrikā “Mazuļu priekam”.
 

 

 

Labdarības akcija ar mērķi ziedot Latvijas slimnīcām īpašas, priekšlaicīgi dzimušiem mazuļiem piemērotas autiņbiksītes norisinājās no 26. septembra līdz 13. novembrim visā Latvijā, un to organizēja “Pampers” sadarbībā ar BKUS un veikalu tīklu “Maxima”. 

Reklāma
Reklāma

Novēlējumi izstādes varoņiem

 

Lai arī priekšlaicīgo dzemdību skaits Latvijā ir viens no zemākajiem Eiropas Savienībā (5.5% – 6% no kopējo dzemdību skaita gadā), aizvadītajā gadā mūsu valstī pirms sava noteiktā laika, jeb agrāk par pilnām 37 grūtniecības nedēļām, piedzima 1057 bērniņi. Vidēji ik gadu pie saviem vecākiem steigšus ierodas 1100 līdz 1200 mazuļi - liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati. Savukārt, pasaulē kopumā priekšlaikus dzimst katrs 10 bērniņš.