Festivāls "BILDES 2012" aicina uz "NE TIK JAUNO grupu" koncertu

Turpinot tradīciju, arī šoruden mūzikas un mākslas festivāls „BILDES 2012” piedāvā daudzveidīgu koncertu, kurā savus jaunākos muzikālos veikumus klausītājiem atskaņos festivālā sevi jau pieteikušās un publikas simpātijas iemantojušās grupas. Šis koncerts būs klausāms 2. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotāji „BILŽU BIROJS”.

Foto: Oskars Kupše, rocknphotos.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Oskars Kupše, rocknphotos.com

 

Enerģiskās pankroka grupas „The Afternoon” vokālists un ritma ģitārists Arnis Ozoliņš stāsta, ka viņam un grupai festivāls „BILDES” ir kļuvis par svarīgu notikumu, un ir prieks tajā atgriezties otro gadu pēc kārtas: „Pērn šis pasākums mums sniedza ļoti patīkamas emocijas, jo bija iespēja uzstāties uz lielas, profesionāli apskaņotas skatuves. Mums ir patiess gandarījums, ka esam uzaicināti atkārtoti. Tiesa, šāda iespēja uzliek arī lielu atbildību – šogad mums sevi jāparāda jau augstākā līmenī!” A. Ozoliņš arī atklāj, ka ar pagājušā gada skatuves partneri – grupas „Double Faced Eels” solistu Mārtiņu Gailīti jeb Marku – ir izveidojušās ļoti labas attiecības: „Mēs pie viņa gan mēģinām un ierakstām dziesmas, gan esam kļuvuši par labiem draugiem.” Šajā koncertā grupa klausītājus cer pārsteigt ar kādas „Labvēlīgā Tipa” dziesmas kaverversiju, taču pavasarī jaunie mūziķi plāno izdot savu debijas albumu.

 

Savukārt hārdroka apvienības „The Factor” ģitāristam Edijam Rudzim no pagājušā gada uzstāšanās visspilgtāk atmiņā palicis brīdis, kad, izpildot dziesmu kopā ar grupu „Relicseed”, teju visa Kongresu nama zāles publika aiz sajūsmas piecēlusies kājās: „Ar tām emocijām prātā dzīvojām vēl pāris dienas pēc koncerta, jo parasti „BILDĒS” visi sēž. Bija sajūta, ka esam uz pareizā ceļa un jāturpina strādāt ar vēl lielāku atdevi. Arī uzaicinājums piedalīties festivālā atkārtoti, manuprāt, norāda, ka pirms gada tikām sadzirdēti.” E. Rudzis atklāj, ka pārsteigumi neizpaliks arī šajā koncertā, proti, grupas dalībnieki uz skatuves plāno samainīties lomām. Taujāts par apvienības nākotnes plāniem, ģitārists stāsta, ka novembrī tiks sākts darbs pie otrā studijas albuma ieraksta, savukārt nākamā gada pavasarī tiek plānota koncerttūre.

 

Reklāma
Reklāma

Kolorītās un teatrālās grupas „Gapoljeri” dalībnieks un ideju ģenerators Kristiāns Karēļins stāsta, ka ansamblim festivāls ir viens no pirmajiem atspēriena punktiem muzikālajās gaitās. Šī „Gapoljeri” būs trešā uzstāšanās „BILDĒS”, un K. Karēļins atzīst, ka katru reizi pasākums saistās ar citām sajūtām, jo „uz „BILDĒM” mēs vienmēr cenšamies veidot kaut ko jaunu – skaņdarbus, skatuves tērpus vai horeogrāfiju. Manuprāt, uz tik lielas skatuves mūziķi nevar atļauties nebūt pamanāmi un stilīgi. Mēs taču gribam klausītājiem sagādāt prieku”. Šogad ansamblis apmeklētājus priecēs ne vien ar košiem tērpiem, bet centīsies arī veidot 9 minūtes garu, nepārtrauktu muzikālu stāstu, tajā ietverot dziesmas no grupas zelta fonda. Nākotnē apvienība plāno izdot debijas albumu, kā arī turpināt meklēt jaunas iespējas, kā savus priekšnesumus padarīt pēc iespējas interesantākus un oriģinālākus, lai garantētu labu garastāvokli ikvienam.

 

„BILDĒS” sevi jau pieteikušo, ne tik jauno grupu koncertā uzstāsies arī „Ar Basām kājām”, „CanZone”, „Into One”, „Kailā patiesība”, „Laikā pirms...”, „Livido”, „Mākoņstūmēji”, „Miglas asni”, „Paralēle”, „The Picture”, „Relicseed”, „Stardust, „Symbolic”, „Varavīksnes stallis”, „Vintāža”, „The Violence of Silence”, „WhiteShade”.

Koncertu vadīs Roberts Gobziņš.

 

Ar visu festivāla "BILDES 2012" koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

POP-, OP-, FOLK-, ROK-artā veidotā "BILŽU" izstāde "MASKAS" no 1. līdz 3. novembrim būs aplūkojama Rīgas Kongresu namā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā unwww.bilesuparadize.lv/organizers/118.