Cepti ēdamie kastaņi. Ziemas aktualitāte

Ēdamie kastaņi ir saldeni, tie satur B, C, un E grupas vitamīnus, daudz kālija, magnija. Man tie ļoooti garšo un lieliski, ka kastaņi ir neticami viegli pagatavojami.

Kastaņu cepšana ir elementāra!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kastaņu cepšana ir elementāra!

Ceptus kastaņus var ēst tāpat vai pasniegt kā piedevu dažādiem ēdieniem, tai skaitā, gaļas ēdieniem. Jāatzīstas par divām lietām - kad tos sāku ēst, ir grūti apstāties. Un otrā - es nevarētu teikt, ka vēl kāds no manas ģimenes par kastaņiem būtu sajūsmā.

Bet tā kā ēdamo kastaņu gatavošana ir vienkārša, es tos laiku pa laikam sev pagatavoju. 

Gatavošana:

1. Kastaņus ieliek ūdens bļodā - tie, kas peld pa virsu, ir bojāti un jāmet ārā.

2. Kastaņu "ļipiņā" iegriež krustiņu, lai pēc uzcepšanas būtu vieglāk atverami.

3. Liek cepties cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 20-25 minūtes.

Reklāma
Reklāma

4. Ēd siltus.

Recepšu variācijās esmu lasījusi, ka cepešpannā var likt arī sviesta piciņas, tomēr neredzu iemeslu - kastaņi tāpat ir visai sātīgi un gardi. 

Izmēģiniet savā ēdienkartē ko jaunu!