Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu

Atgriešanās skolā ir īpašs brīdis, kuru vērts nosvinēt, bet kas gan tie par svētkiem bez klāta galda un kāda garduma! 

Krēmīgais mafins

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krēmīgais mafins

Recepti sagatavojusi un iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.
 

Sastāvdaļas:

Mafiniem
    • “Dobeles dzirnavnieka” Mafinu maisījums
    • 1 ēdamkarote kanēļa
    • 100g mīksta sviesta

Pildījumam
    • 100ml piena
    • 300g ābolu, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos
    • 3 ēdamkarotes cukura
    • 150ml ūdens

Krēmam
    • 500 g maskarpones siera
    • 1 kārba vārīta iebiezinātā piena
    • 100ml saldā krējuma


Gatavošana:

1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā sviestam pievieno sauso maisījumu, kanēli, pienu un 100ml ūdens, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē. 

2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes līdz zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

3) Pildījuma pagatavošanai katliņā liek ābolus, cukuru un ūdeni. Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz āboli mīksti. Ja vēlas, sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.

4) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Nepārputo!

5) Katrā mafinā izgriež centrā vietu, kur iepilda ābolu pildījumu. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina. Uzglabā ledusskapī.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas