Efektīvi sejas masāžas veidi, kurus var veikt mājās

Gadiem ritot, seja no spirgta ābolīša sāk pārvērsties par kaut ko līdzīgu sažuvušam bumbierim. Krēmi un maskas ir spējīgas piebremzēt šo procesu, taču nevajadzētu piemirst arī par citiem labi pārbaudītiem līdzekļiem - masāžu un sejas vingrināšanu. 

Izmēģini kādu no šiem masāžas veidiem!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini kādu no šiem masāžas veidiem!

Austrumos uzskata, ka bez tiem kosmētika nav efektīva , lai neteiktu, ka bezspēcīga. Tāpēc šajās zemēs nevienu nepārsteidz, ja sieviete sev ar plaukstām pliķē pa seju – tā nav mazohisma izpausme, bet gan sens paņēmiens, kā uzlabot asins cirkulāciju ādā.

Eiropā attieksme pret šīm masāžām būtiski atšķiras no austrumu tautu tradīcijām. Mūsu kosmetologi uzskata, ka uz sejas un kakla ādu jāiedarbojas maigi un saudzīgi, lai, nedod Dievs, to neizstaipītu. Masāža vienmēr tiek veikta, ievērojot ādas spraiguma līnijas (Langera līnijas) – no sejas centra uz perifēriju. Tās ir līnijas, kuru virzienā āda ir viselastīgākā. Japāņu, ķīniešu un indiešu speciālisti masāžas laikā ādu īpaši nesaudzē, dažreiz šķiet, ka gatavi seju gandrīz vai «sasiet mezglā». Austrumos ir pārliecināti, ka ar saudzīgām kustībām no grumbiņām atbrīvoties nav iespējams – jāiedarbojas uz dziļajiem audiem, seju pakļaujot nopietnai slodzei.
 

Ļapko aplikators
Populārs skaistuma nieciņš, kas tagad ir tikpat populārs, kādi agrāk bija Kuzņecova aplikatori. To izgudrojis ukraiņu ārsts refleksoterapeits Nikolajs Ļapko. Šie aplikatori tiek izmantoti visām ķermeņa daļām, to skaitā arī kosmetoloģijā. Ik dienu 10 minūtes ilga masāža ar šo rullīti, uz kura ir sīkas adatiņas no vara, cinka, niķeļa, dzelzs un sudraba sakausējuma, veic «enerģētiskās dušas» lomu – caur bioloģiski aktīvajiem punktiem iedarbojas uz visu organismu. Rezultātā uzlabojas vielmaiņa, tiek iedarbināti reģenerācijas procesi, paaugstinās ādas tonuss.
 

Brīnumbankas
Vakuummasāža, izmantojot bankas, ir senākā un pārbaudītākā metode. Iedarbojoties uz kapilāriem, tā nodrošina pilnvērtīgu ādas barošanu no iekšpuses, jo asinsrite ir mūsu skaistuma, veselības un dzīvības pamatā. Sejas fitnesa speciāliste Ieva Paškeviča uzskata, ka vakuummasāža ar speciālām kosmētiskajām bankām dara brīnumus. Šī procedūra palīdz atbrīvoties no dubultzoda, samazināt grumbiņas, atjaunot ādas veselīgo krāsu, atrisināt sausas ādas problēmu. Banku masāžas laikā tiek izmantotas dažādu izmēru bankas. Tas ļauj iedarboties gan uz sejas muskuļiem, gan uz ādu dažādās sejas vietās un stimulēt limfas atteci. Par spīti izplatītajam viedoklim, sejas vakuummasāžu var veikt arī cilvēkiem, kuri cieš no kuperozes, jo vājajiem asinsvadiņiem viegla vakuuma procedūra var nākt tikai par labu.


Imperatora masāžas nūjiņa
Masiera darbība balstās uz metāla ģermānija īpašībām, kura lietošanu skaistumkopšanā savulaik izgudrojis japāņu zinātnieks Kaburo Išiguro (Kaburo Ishiguro). Ģermānija savienojumi aktivizē skābekļa piegādi šūnām, paaugstina ādas imunitāti un paātrina kolagēna sintēzi, līdz ar to āda kļūst elastīgāka, izlīdzinās lielās grumbas, bet sīkās mīmikas krunciņas izzūd, uzlabojas ādas tonis.
 

Reklāma
Reklāma

Zogan masāža
Jau kopš seniem laikiem limfodrenāžas masāža Zogan (Cogan) tiek izmantota Japānā, bet tagad tā kļuvusi populāra arī citviet pasaulē. Skaistuma eksperte Jukuko Tanaka to aprakstījusi savā dižpārdoklī «Sejas masāža» un tagad apceļo dažādas valstis, pasniedzot meistarklases. Šīs masāžas tehniku nav grūti apgūt – procedūra ilgst aptuveni piecas minūtes dienā, un, ja neslinkosiet, drīz vien pamanīsiet pozitīvas pārmaiņas: izzudīs tūska, uzlabosies sejas krāsa un pat radīsies pievilkuma efekts.


Rotējošās sfēras
Šis mirdzošais rullītis ar platīna pārklājumu jau divus gadus ir līderis Japānas tirgū. Liftinga ierīce MTG ReFa Carat ar rotējošām sfērām, uz kuru virsmām ir daudz sīku šķautņu. Masējot seju, tas satver ādu tā, kā to darītu ar rokām pieredzējis masieris. Saules baterija ģenerē mikrostrāvu, kas nonāk ādā caur skaldņu virsmu, uzlabojot asins mikrocirkulāciju un aktivizējot kosmētikas iesūkšanos.

 

No portāla Intensa.Pro

Saistītie raksti