Galda spēles ģimenēm

Vai tu lietderīgi pavadi laiku ar savu ģimeni? Vai tu atrodi brīdi, lai darītu kaut ko, kas ir interesants jums visiem? Nē? Tad droši lasi tālāk, jo šis raksts tev palīdzēs atrast tādu nodarbi. Jā? Tik un tā lasi, jo iespējams papildīnāsi savu nodarbju sarakstu ar šo - galda spēlēs. Mūsdienās, visu elektronisko ierīču iespaidā, ģimenes arvien mazāk un mazāk laika pavada kopīgās aktivitātēs. Arvien grūtāk ir atrast to, ko darīt kopā, jo visiem ir tik ļoti atšķirīgas intereses.

Galda spēļu pasaule ir tik ļoti plaša, ka tajā var atrast spēles, kuras var izbaudīt visi, jā, pat kāds, kuram ne pārāk patīk spēlēt spēles

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Galda spēļu pasaule ir tik ļoti plaša, ka tajā var atrast spēles, kuras var izbaudīt visi, jā, pat kāds, kuram ne pārāk patīk spēlēt spēles

Bet lai cik atšķirīgas intereses visiem ģimenes locekļiem būtu, visiem patīk spēlēt spēles. Vienalga, vai tās ir spēles telefonā vai sporta spēles, vai kurš pirmais aizskries līdz durvīm vai pirmais izēdīs šķīvi. Kuras spēles varētu visus ģimenes locekļus vienot? GALDA SPĒLES! Galda spēļu pasaule ir tik ļoti plaša, ka tajā var atrast spēles, kuras var izbaudīt visi, jā, pat kāds, kuram ne pārāk patīk spēlēt spēles.

 

Vēl, protams, viss ir atkarīgs no tā, cik gadu ir jaunākajiem ģimenes locekļiem. Ja ģimenē ir jaunāki bērni (2+ gadi), tad noteikti ieteicams izvēlēties kaut ko vieglāku un mazāk laikietilpīgu. Kā piemēram, Yoo-Hoo - ātru un vienkāršu bērnu spēli, kurā spēlētāji met kauliņu un kāpj slidkalniņā, pa kuru nošļūcot saņem vienu mantiņu. Spēles beigās tas, kuram ir visvairāk mantiņu, ir uzvarējis. Bet ne jau uzvara šajā gadījumā ir svarīga - mazajiem patīk pats process. Vecākiem ir jāiemācās izbaudīt šādas spēles caur savu mazo. Jo jautrāk mazajam, jo jautrāk vecākiem.

 

Galda spēļu pasaule ir tik ļoti plaša, ka tajā var atrast spēles, kuras var izbaudīt visi, jā, pat kāds, kuram ne pārāk patīk spēlēt spēles

 

Ja ģimenē ir pirmsskolas bērni, tad ļoti laba izvēle Outfoxed. Tā ir sadarbības spēle, kurā visi spēlētāji iejūtas izmeklētāju ādā un cenšas noķert nešpetno kūmiņu, kurš laižas lapās ar Tuklās kundzes ābolu pīrāgu. Vai sekojot norādēm spēlētāji spēs kopīgi atrast īsto vaininieku?

 

Ģimenēm ar skolas vecuma bērniem noteikti ļoti patiks viena no jaunākajām spēlēm - Šurpu Turpu. Tā ir spēle par Latvijā ievērojamu vietu apceļošanu (no kurām par lielāko daļu ģimenē neviens nebūs dzirdējis). Tajā spēlētājiem būs jāmāk saplānot savu ceļu pēc iespējas efektīvāk. Turklāt šo spēli ir ilustrējis Gatis Šļūka, kas liek tai patiesi atdzīvoties.

 

Kad atbrauc ciemiņi vai radi, tad laiku lieliski palīdzēs pavadīt pasaules slavenā vārdu minēšanas viesību spēle Codenames. Spēlētāji sadalās divās komandās, un katras komandas kapteinis cenšas dot pēc iespējas labākus pavedienus, lai viņa komanda vārdus uzminētu ātrāk nekā otra komanda.

Reklāma
Reklāma

 

 

Protams, ka dažreiz gadās, ka ģimenē nav daudz to spēlētāju, jo kāds ir noguris vai kāds nav mājās, vai ļoti, neticamā situācijā, kad kāds negrib spēlēt galda spēles (jā, tas ir neticami, bet tā tiešām gadās). Tad laba izvēle ir spēle Patchwork, kas ir paredzēta tieši diviem ģimenes locekļiem, ne vairāk un ne mazāk. Spēlē katrs spēlētājs mēģina pēc iespējas labāk nosegt savu laukumu ar tetrim līdzīgām detaļām. Spēlei ir eleganti, viegli noteikumi un spēles laiks arī nav pārāk ilgs.

 

Ja spēlētājiem gribas ko unikālāku uz sava spēļu galda, tad meklējiet savus piedzīvojumus spēlē Pyramid of Pengqueen. Spēle norisinās ICECOOL (noteikti esi dzirdējis par šo Latvijā radīto, neskaitāmo balvu ieguvušo galda spēli) pasaulē. Kur pingvīniņi ir iemaldījšies pazemes piramīdā, lai meklētu dārgumus, bet uzmanieties, jo pakaļ dzenās mūmija. Spēle notiek uz vertikāla laukuma, uz kura ar magnētiem tiek kustinātas spēles figūras.

 

Beigu galā, lai nu kuru spēli tu savai ģimenei izvēlēsies, tu būsi spēris lielu soli uz priekšu, lai lieliski pavadītu laiku kopā. Un atceries to, ka tavam bērnam patiks jebkura no šīm spēlēm, jo galvenais, ka viņš varēs to spēlēt kopā ar tevi un tu - ar viņu.