Izvēlies savu dūlu: Anete Baškevica

"Atbalstu mammu ne tikai emocionāli, bet arī praktiski. Zinu, cik svarīgi ir, lai ir kur pieķerties dzemdību laikā, un ir kāds, kas palīdz arī praktiski pēcdzemdību periodā. Priecāšos palīdzēt gan kuplām ģimenēm, gan mammām, kas bērniņus gaida vienas.," stāsta dūla apmācībā Anete Baškevica no Mārupes.

Tavas atmiņas par dzemdībām paliek ar Tevi uz visu Tavu dzīvi, tajās piedzīvotās emocijas – ir daļa no Tevis mūžīgi - teic dūla Anete Baškevica.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tavas atmiņas par dzemdībām paliek ar Tevi uz visu Tavu dzīvi, tajās piedzīvotās emocijas – ir daļa no Tevis mūžīgi - teic dūla Anete Baškevica.

Sveika, topošā mamma!

Tavas atmiņas par dzemdībām paliek ar Tevi uz visu Tavu dzīvi, tajās piedzīvotās emocijas – ir daļa no Tevis mūžīgi. Tu atcerēsies, ka juties mīlēta, atbalstīta, iedrošināta, slavēta vai tieši pretēji. Es grūtniecības laikā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā darīšu visu, lai šīs atmiņas būtu mīļas gan Tev, gan Taviem tuvajiem!

Mana dūlas pieredze sākās ar 2014. gadu un šobrīd esmu sertificēta dūla. Ar to man ceļš nebeidzas, es turpinu mācīties un iegūt jaunas zināšanas gan teorētiski, gan iegūstot jaunu pieredzi, pilnveidojoties. Šobrīd es aktīvi vadu nodarbības - gan grūtnieču vingrošanas, gan nodarbības mammām ar mazuļiem, darbojos kā zīdīšanas konsultante Rīgā un Mārupē, lasu lekcijas un zīdīšanas apmācības.

Tā kā bērniņu gaidīju viena, tad ļoti novērtēju to, cik nozīmīgs ir atbalsts gaidību laikā, ko saņēmu, apmeklējot dūlu vadītas nodarbības.  

Atbalstu mammas arī individuāli - dzemdībās mājās vai stacionārā, ar vai bez atsāpināšanas, dzemdējot ar vai bez partnera, pirmajās un atkārtotās dzemdībās, gatavojoties dabiskām dzemdībām vai ķeizargriezienam. Man īpaši svarīgs liekas arī pēcdzemdību periods, kad ir tik daudz jautājumu, kad ir tik nozīmīgi nepalikt vienai ar to visu - sniedzu praktisko un emocionālo atbalstu, palīdzu ar zīdīšanu, un esmu klāt, ja tā arī neizdodas. 

Atbalstu mammu ne tikai emocionāli, bet arī praktiski. Zinu, cik svarīgi ir, lai ir kur pieķerties dzemdību laikā, un ir kāds, kas palīdz arī praktiski pēcdzemdību periodā. Priecāšos palīdzēt gan kuplām ģimenēm, gan mammām, kas bērniņus gaida vienas.

Reklāma
Reklāma

2015. gada martā pati kļuvu par mammu, piedzīvojot burvīgas mājdzmedības. Tā kā bērniņu gaidīju viena, tad ļoti novērtēju to, cik nozīmīgs ir atbalsts gaidību laikā, ko saņēmu, apmeklējot dūlu vadītas nodarbības.  Esmu arī vecmāte, kas rūpējas par savām grūtniecēm no sirds un ar vislielāko gādību. Mēs varam satikties arī gaidību laika vizītēs un kopā gatavoties dzemdībām tādā veidā. 

Ir taču tik daudz skaistā tajā visā!

Ar mani mazliet vairāk vari iepazīties manā blogā: 9menesi.wordpress.lv, rakstot abaskevica@gmail.com vai zvanot: 25401011.

Dūla apmācībā Anete Baškevica.