5 idejas, kā dažādot tradicionālos štovētos kāpostus

Ja kāpostus sutina kopā ar dažādām garšvielām, kā arī mazliet neparastākām piedevām, piemēram, sojas mērci, un pievieno ābolu sulu vai vīnu, veidojas apetītlīgas garšu kombinācijas, kas sader ne tikai ar tradicionālo cepeti, bet arī ar zivīm un putnu gaļu.

 

Ja kāpostus sutina kopā ar dažādām garšvielām, veidojas apetītlīgas garšu kombinācijas, kas sader ne tikai ar tradicionālo cepeti, bet arī ar zivīm un putnu gaļu.

FOTO: Shutterstock.com

Ja kāpostus sutina kopā ar dažādām garšvielām, veidojas apetītlīgas garšu kombinācijas, kas sader ne tikai ar tradicionālo cepeti, bet arī ar zivīm un putnu gaļu.

Dara tā
1. Kāpostus apsautē sviestā, tad pievieno buljonu, sagrieztas žāvētas aprikozes un kanēļa mizas gabaliņu. Kad šķidrums labi ievārījies, pielej vēl dažas karotes baltvīna un izsutina kāpostus gatavus. Sevišķi labi garšo piedevās zivij un jēra gaļai.

 

2. Katlā sakarsē eļļu un apcep sakapātus sīpolus, pēc tam pievieno kāpostus un apsautē. Pielej kokosriekstu pienu un izsautē gatavus. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisa kariju pēc garšas. Garšīga piedeva vistai un zivīm.

 

3. Kāpostus un sakapātus sīpolus apsautē dzidrinātā sviestā. Pievieno gabaliņos sagrieztus ābolus, piparu graudiņus un lauru lapu, pielej ābolu sulu un izsautē gatavus. Pasniedz piedevās cūkas vai zoss cepetim, arī kopā ar ceptām desiņām.

 

Reklāma
Reklāma

4. Eļļā apcep smalki sakapātu ingveru un sasmalcinātu svaigu sarkano čili pāksti, pievieno salmiņos sagrieztu paprikas pāksti un kāpostus. Pielej buljonu un izsautē gatavus. Pašās beigās iemaisa sojas mērci pēc garšas. Labi iederas piedevās cūkgaļai un zivīm.

 

5. Dzidrinātā sviestā apcep sīpolus, pievieno kāpostus un apsautē. Pieber maltus čili piparus, pielej baltvīnu un izsautē gatavus. Pāris minūtes pirms beigām iemaisa krējumu. Piemērota piedeva viltotajam zaķim un karbonādēm.

 

Avots: "100 labi padomi"

Saistītie raksti