Glābējsilītē Liepājā atstāta jaundzimusi meitenīte

Šorīt ap pulksten 7.50 Liepājas Reģionālajā slimnīcā izveidotajā glābējsilītē atstāta jaundzimusi meitenīte, ziņo portāls www.liepajniekiem.lv. Desmit gadu laikā, kopš Liepājā ir izveidota glābējsilīte, šis ir trešais gadījums.

Kopš 2009. gada Latvijā izveidotas astoņas glābējsilītes

FOTO: Shutterstock.com

Kopš 2009. gada Latvijā izveidotas astoņas glābējsilītes

Patlaban meitenīte atrodas Jaundzimušo patoloģijas un intensīvās terapijas nodaļā. Pēc pirmās apskates mediķi mazuļa veselību raksturo kā apmierinošu, bērniņš ir mierīgs. Aptuveni 2,5 līdz 3 nedēļu vecs. Meitenīte bijusi piemēroti saģērbta tīrās zīdaiņu drēbītēs. Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase skaidro, ka par notikušo mediķi ziņojuši Liepājas Bāriņtiesai, kam tagad jārisina jautājums par bērniņa ievietošanu audžuģimenē.

 

Pēc pirmās apskates mediķi mazuļa veselību raksturo kā apmierinošu, bērniņš ir mierīgs, aptuveni 2,5 līdz 3 nedēļu vecs. Meitenīte bijusi piemēroti saģērbta tīrās zīdaiņu drēbītēs.

Liepājas Bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Kristīne Antmane paskaidroja, ka jaundzimušo pēc reģistrēšanas nodos ārpusģimenes aprūpē visticamāk kādā audžuģimenē un iekļaus adoptējamo bērnu reģistrā, lai piedāvātu adopcijai kādā no ģimenēm, kas gaida rindā

Pirmais bērniņš Liepājas glābējsilītē tika atstāts 2010.gada 8.decembrī, otrs jaundzimušais tur nonāca 2011.gada 13.septembrī. Arī abi šie mazuļi bija meitenes. Glābējsilīte ierīkota netālu no slimnīcas darbinieku autostāvvietas, taču tā atrodas pietiekami diskrētā vietā kur ikdienā netraucē pacientu un klientu plūsma.

Reklāma
Reklāma

Rosinājums glābējsilīšu jeb tā saukto “babybox” izveidei 2009.gadā Latvijā bija 11 atrasti miruši zīdaiņi. Pēc pasaules pieredzes šāda droša iespēja atstāt negribētu mazuli, palīdz izvairīties no tā, ka zīdaiņus atstāj mirstam uz ielas.

Pavisam Latvijā ir jau 8 glābējsilītes un pēdējo 10 gadu laikā tajās atstāti pavisam 47 bērniņi. Labklājības ministrija ir izveidojusi īpašu datubāzi, kur ir apkopota visa iespējamā informācija par glābējsilītēs atstātajiem bērniem – kas bērnam atstāšanas brīdī bija mugurā, kādas lietas iedotas pūriņā. Ja nu pēc gadiem kāds bērns par savu izcelšanos vēlēsies kaut ko uzzināt – būs vismaz šī nelielā informācija. Bijuši arī vairāki gadījumi, kad atstātais bērns vēlāk tomēr atgriezies atpakaļ savā bioloģiskajā ģimenē.

Avots: www.liepajniekiem.lv

Saistītie raksti