Pasaules slavenākie septiņīši bērnībā un pieaugušo dzīvē. FOTO un VIDEO

1996. gadā piedzima pasaulē slavenākie septiņīši - Kenijs, Kelsija, Natālija, Brendons, Aleksa, Nātans un Džoels MakKoeni  ir pasaulē zināmākie izdzīvojušie septiņīši. Šobrīd jaunieši ir jau pilngadīgi, turpina studijas, precās un ļauj nedaudz ieskatīties viņu privātajā dzīve. Ģimene dzīvo ASV. 

Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video


 

Trīs meitas un četrus dēlus Bobija laida pasaulē pēc tam, kad ārstējot neauglību, izgāja ārstēšanās kursu ar hormoniem. Veicot mākslīgās apaugļošanas procedūru, sievietes organisms pieņēma visus 7 dzemdē ieliktos embrijus. Ārsti ieteica veikt selekciju un atstāt tikai 2-3 dzīvotspējīgākos, bet Bobija un viņas vīrs Kenijs ir kaislīgi baptisti un kategoriski abortu pretinieki, tāpēc nolēma laist pasaulē visus septiņus bērnus. Pārim jau bija 3 gadus veca meita, bet viņiem, protams, nebija pat nojausmas, ko nozīmē iznēsāt un audzināt septiņus mazuļus vienlaikus. 

 



Ārstu bažas par to, vai bērni maz būs dzīvotspējīgi, vai izdosies viņus iznēsāt un kāds būs viņu veselības stāvoklis, bija pamatotas. Mediķi brīdināja, ka mazuļi var piedzimt ļoti prikšlaicīgi un neizdzīvot pat dažas dienas.

Bobija gaidīšanas laiku apraksta šādi: "Redzēt, kādā ātrumā aug vēders, kā tas pārklājas ar strijām, kā jau pirmajos grūtniecības mēnešos tas ir izaudzis tik liels, ka sēžot sniedzas līdz ceļiem, ir biedējoši". 

 

Līdz 28. grūtniecības nedēļai Bobija jutās pat samērā labi, bet 30. nedēļā sievietes ķermenis bija sasniedzis izturības robežu.  Sākās priekšlaicīgas dzemdības. Dzemdībās piedalījās kopumā 40 cilvēku - ārsti, vecmātes, neonatologi, māsas un cits medicīniskais personāls. Pirmie seši mazuļi piedzima paši ar sešu minūšu intervālu, bet 7 bērniņu nācās izņemt ar ķeizargrieziena palīdzību. 

Bērni nāca pasaulē 9 nedēļas pirms laika, viņi visi svēra no 1,130 g līdz 2,5 kg, kas tik kuplam bērnu skaitam mammas vēderā ir pat visai cienījams svars.  Kopumā mazuļi piedzima veseli. Tikai diviem no viņiem ir bērnu cerebālā trieka – neiroloģisks bojājums, kas raksturīgs priekšlaikus dzimušiem mazuļiem. Slimnīcā visi kopā pavadīja 3 mēnešus un 10 dienas. 

Reklāma
Reklāma

Nonākot mediju uzmanības centrā, ikvienam bija viedoklis, kas tieši jādara ģimenei. Toties no milzīgās publicitātes bija arī savs labums. Saprotot, ka lielajai ģimenei nepieciešams finansiāls atbalsts, viens pēc otra pieteicās sponsori, kas bija gatavi apmaksāt īpašu ratu iegādi, citi segt auklīšu izmaksas, pamperu un piena maisījumu izdevumus. Dāsnākais sponsors nopirka jaunajai ģimenei māju. 

Ģimene ir saņēmusi personīgus sveicienus no ASV prezidentiem Bila Klintona un Džordža Buša, piedalījusies Opras Vinfrija šovā, fotografēta uz slaveno izdevumu "Time" un  "Newsweek" titulvākiem. 

Tagad visi mazie brašuļi ir izauguši par lieliem brašuļiem un katrs ir atradis, ar ko savā dzīvē gribētu nodarboties. 

 

 

 

Savukārt lielo tukšo māju, kas Bobijai un viņas vīram Kenijam atgādina tukšu ligzdu, no kuras aizspurguši putnēni, 2019. gadā pārvērta par patversmi jaunajām, vientuļajām māmiņām. Septiņīši pabeidza skolas un 2016. gadā devās tālāk studēt koledžās. 

 

Saistītie raksti