Sastāvdaļas:
- 4 lieli rabarberu kāti
- kanēlis
- 5 olu baltumi
Smilšu mīklai:
- 500g sviesta
- 300g cukura
- 400g miltu
- 5 olu dzeltenumi
- vaniļas cukurs
Biezpiena masai:
- 3 paciņas biezpiena
- 5 olas
- vaniļas cukurs
- 200g cukura
- 4 ēdamk. skābā krējuma
- 2 ēdamk. kartupeļu miltu
Gatavošana:
- Bļodā sagriež nelielos gabaliņos sviestu, pievieno visas sastāvdaļas, kas paredzētas smilšu mīklai.
- Ar mikseri visu samikserē drumstaliņās.
- Rabarberus nomizo un smalki sagriež.
- Olu baltumus saputo singrās putās.
- No nepieciešamajām sastāvdaļām pagatavo biezpiena masu, samaisot visas sastāvdaļas kopā.
- Pannā ieklāj cepampapīru. Tajā ieber lielāko daļu drumstalu, izlīdzinot pa pannu.
- Drumstalām pārber sasmalcinātos rabarberus. Tos pārkaisa ar kanēli.
- Rabarberiem pāri lej biezpiena masu.
- Visu pārklāj ar olu saputoto olbaltumu.
- Beigās pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
- Plātsmaizi liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos, apmēram 40-50 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne