Zāļu tēju vanniņas MIEGAM, vieglākai ELPOŠANAI un veselai ĀDAI

Visu gadu rūdīties un stiprināt veselību var ar speciālajām zāļu tēju vanniņām. Tas ir ne tikai veselīgi, bet arī lēti, dabīgi un efektīvi. Lieto pats vai gatavo bērnam!
Lielākā daļa ārstniecisko vielu ir atrodamas dabā, mājās, virtuvē

FOTO: Shutterstock.com

Lielākā daļa ārstniecisko vielu ir atrodamas dabā, mājās, virtuvē

Jūras sāls un eikalipta eļļas vanna

Jūras sāls stimulē imūnsistēmu, bet eikaliptu aromterapija uzlabo elpceļu darbību. Izkarsējoties šādā vannā jau saaukstēšanās pašā sākumā, tālāku saslimšanu var novērst jau laicīgi. Protams, karsēšanās nav pieļaujama, ka ir paaugstināta temperatūra. Vannā ūdens temperatūrai jābūt no + 37 līdz + 40 C grādiem. Ūdenim pievieno trīs ēdamkarotes jūras sāls un 3 - 5 pilienus ēteriskās eļļas. Tādā vannā mazulis plunčājas 10 minūtes, pēc tam – siltā pidžamā un gulēt!


Kumelīšu vanna

Kumelītēm piemīt pretiekaisuma un pretvīrusu iedarbība. 4 ēdamkarotes kaltētu kumelīšu ziedu aplej ar 1,5 glāzi verdoša ūdens un tur 30 minūtes. Šo uzlējumu ielej vannā, kurā 10 - 15 minūtes sildās slimnieciņš. Pēc tam – gulēt!

 

Priežu skuju vanna

Priežu skuju vanna ir ļoti labs imunitāti stiprinošs līdzeklis. Turklāt ēteriskās eļļas, kas izdalās no skujām, ir arī efektīvs inhalācijas līdzeklis. Der jebkurā gadalaikā savāktais dabas materiāls! Nepieciešams – 50 grami skuju, kuras aplej ar 3 litriem verdoša ūdens un atstāj ievilkties 30 minūtes. Pēc tam novārījumu lej vannā un peldina tajā bērnu 10 minūtes.



Vanna ar kliņģerītēm, piparmētrām un raudeni

Trauslu un saraustītu miegu palīdz sakārtot šādu zāļu vanniņa.  tad šāda vanna palīdzēs gulēt labākā un dziļākā miegā. Nepieciešami 50 grami zāļu tēju, kuras aplej ar 3 litriem verdošā ūdens un tur 20 minūtes. Šāda vanniņa ieteikta trīs reizes nedēļā pirms miega.

 

Jūras sāls un lavandas eļļas vanna

3 ēdamkarotes jūras sāls un 4 - 5 pilieni lavandas eļļas palīdzēs pirms miega nomierināties. Vannā nevajadzētu plunčāties ilgāk par 10 minūtēm.

Reklāma
Reklāma

 

Priežu skuju vanna

Kaprīziem, nervoziem mazuļiem nomierināties palīdzēs priežu ēteriskās eļļas vanniņa. Skujas aplej ar verdošu ūdeni, tur 5-10 minūtes, pēc tam uzlējumu pievieno vannai, kurā peldina mazo nemiernieku 10 minūtes.
Ārstniecisko tēju vanniņas bērna veselībai - dabīgi un efektīvi
 


Sodas vanna

4 ēdamkarotes sodas pievieno ūdenim, kurā vannojas mazulis. Der bērniem, kuriem ir alerģiskas ādas reakcijas, iekaisumi, izsutumi.
 

 

Kartupeļu cietes vanniņa

Ādas niezi un kairinājumu samazina arī vanniņas ar kartupeļu cieti. 200 grami cietes izšķīdina aukstā ūdenī un pievieno šķīdumu ūdenim, kurā peldināsiet mazuli. Pēc vannas dažas minūtes ļaujiet gaisa peldes.


Auzu pārslu vanna

Samaltas auzu pārslas, kas stundu vārītas katliņā, nokāš un iegūto šķidrums pievieno vannas ūdenim. Šāda pelde samazina ādas ekzēmas radīto diskomfortu. Vannā bērnu peldina 10 – 15 minūtes.