Somijā kādā mājā atrod piecus bērnu līķus

3. jūnijā Somijas pilsētā Oulu kādā daudzdzīvokļu mājas pagrabā policija atklāja piecu zīdaiņu līķus. Policija bija saņēmusi ziņojumu,  ka kādā daudzdzīvokļu mājas pagrabā atrodas stipri smakojoši iepakojumi. Mājas apsaimniekotājs lūdza policijai noskaidrot, no kurienes nepatīkamais aromāts rodas.

FOTO: Agnis Šmits

35 gadus vecā sieviete, kurai piederēja kastes, paskaidroja policijai, ka kastēs atrodas viņas trīs zīdaiņi, ko viņa ir dzemdējusi pirms 5-10 gadiem.

Izmeklējot kastes saturu, atklājās, ka kastē ir 5 zīdaiņu mirstīgās atliekas, no kuriem daļa jau bija pilnībā sadalījusies. Bērnu vecums vēl nav noteikts, bet noskaidrots ir tas, ka augļi ir bijuši gandrīz pilnībā attīstījušies, un kastē atradušies vairākus gadus. 

35 gadus veco sievieti aizturēja, viņa šobrīd atrodas policijā. Gadījumu izmeklē kā slepkavību bez iepriekšēja nodoma. Sieviete nopratināšanā nav spējusi paskaidrot savu rīcību.

Policija ar dažādiem paņēmieniem un pratināšanām mēģina noskaidrot situāciju. Ekspertīžu rezultātā tiks noskaidrots, kad traģiskie notikumi ir notikuši un kāds ir bērnu vecums. Ekspertīzes rezultāti varētu būt gatavi pēc vairākiem mēnešiem.

Pēc policijas informācijas, sievietei nav bijusi krimināla vēsture.

Reklāma
Reklāma

 

 

Pēc somu preses materiāliem sagatavojusi Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv