Un ko tu celsi galdā 18. novembra svētku pusdienās? Šeit lieliskas idejas!

 15. novembris 2013 9:35 mammamuntetiem.lv Recepte
Skaisti un svinīgi ir, ja par godu Latvijas dzimšanas dienai ģimene sarīko svētku pusdienas vai vakariņas, galdu formējot Latvijas karoga – sarkanbaltsarkanā – krāsā. 


Vai tev jau ir padomā grezni ēdieni Latvijas dzimšanas dienas svētku galdam?


 
Kā padarīt svētku galdu svinīgu? Piedāvājam izmantot  Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska ne vien garšīgo, bet arī vizuāli skaisto ēdienu receptes - biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi, dzērveņu – jogurta želeju, vai biešu pankūkām ar putotu cidoniju krēmu. Ēdienu gatavošanai izmanto Latvijā audzētus produktus!
 
BIEŠU VINEGRETS AR OLU UN SIĻĶI
Pagatavošana laiks: 1 h
Porcija: 4 cilvēkiem
Sastāvdaļas:
Bietes – 4 gab.
Kartupeļi – 2 gab.
Burkāni – 2 gab.
Skābēti kāposti – 200 g
Sīpols – 1 gab.
Olas – 3 gab.
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Zaļumi – 1 sauja
Selection by Rimi sāls pēc garšas
Selection by Rimi citronpipari pēc garšas
Marinēta siļķe – 400 g
 
Gatavošana:
Novāri bietes, kartupeļus un burkānus
Nomizo novārītos dārzeņus un sagriez kubiņos
Novāri olas (5. - 6.min.)
Smalki sagriez sīpolu un skābētos kāpostus
Sagriez siļķes fileju, sarīvē olas un sakapā zaļumus
Kārto salātus traukos, liekot kārtās visas sastāvdaļas
Pa virsu lej olīveļļu, uzkaisa sāli un citronpiparus
 
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo šos salātus arī lielā traukā, jaucot visas sastāvdaļas uzreiz kopā. Pamēģini pievienot arī ābolu, tas lieliski garšos kopā ar pārējām sastāvdaļām. 
 
 
DZĒRVEŅU JOGURTA ŽELEJA
Pagatavošana laiks: 2h un 30 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Sastāvdaļas:
Svaigas dzērvenes – 500 g
Cukurs – 200 g
Dzeramais ūdens – 250 ml
Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g
Pūdercukurs – 120 g
Želatīns – 40 g
Ūdens – 50 ml
 
Gatavošana:
Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu
Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru
Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini 
Sakarsē želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un samaisi
Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30 min.
Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt 
Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas izvēles
 
Aikāgaršo padoms!
Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar  piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.
 
 
BIEŠU PANKŪKAS AR PUTOTU CIDONIJU KRĒMU
Pagatavošana laiks: 40 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Sastāvdaļas:
Pankūkām
Vārītas bietes – 400 g
Olas – 2 gab.
Milti – 120 g
Cukurs – 2 ēdamk.
Apelsīni – 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai
Kanēlis – 1 ēdamk.
Soda – ½ tējk.
 
Krēmam
Cidoniju sula – 50 ml
Krēmsiers Rimi – 200 g
Olas – 1 gab.
Cukurs – 1 ēdamk.
 
 
Gatavošana:
Samal vai izberz caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls
 Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem 
Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas
Kamēr pankūkas cepas, pagatavo krēmu
Sakul olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un sakul
 
Aikāgaršo padoms!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.
 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas