Kāpēc neželē ananāsu torte?

Kā rīkoties ar skābiem augļiem - ananāsiem un kivi.

Foto: Iļģuciema maiznīca

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Iļģuciema maiznīca

Gatavoju torti ar ananāsiem, ber pārlejot ananāsus ar uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, tas nesaželēja. Kāpēc? Varbūt nepareizi uzbriedināju?

Atbild Svetlana Rižkova, restorāna Elements šefpavāre

Ananāss satur ļoti daudz skābes (tas ir viens no visvairāk skābes saturošajiem augļiem), tāpēc tas īpaši labi neželē. Bet arī to iespējams saželēt, pieliekot vairāk želantīna vai pirms želēšanas augli uzvārot, jo, termiski apstrādāts, tas vairs nav tik skābs. Līdzīgi jārīkojas arī ar citiem skābiem augļiem, piemēram, kivi. Vēl var kūkām izmantot konservētus, nevis svaigus ananāsus. Tie nav tik skābi un labi sarec. 

Reklāma
Reklāma

 

Jautājums un atbilde: žurnāls Dienas Ēdieni 2011/24