Zirņu pikas ar bekonu. Brīvdienu maltīte latviskās noskaņās

 18. decembris 2012 19:55 Recepte

Zirņu pikas lieliski garšos kopā ar skābpiena produktiem: kefīru, paniņām, krējumu vai jogurtu.



Publicitātes foto


2 personām

Nepieciešams:
Pelēkie zirņi – 200 g
Kartupeļi – 100 g 
Žāvēts bekons – 60 g 
Sīpols – 1 gab.
Sviests – 50 g
Sāls – pēc garšas
 
Pagatavošanas laiks: 1,5 h
 
Pagatavošana:
1. Nomizo kartupeļus
2. Novāri kartupeļus kopā ar zirņiem, atdzesē un samal gaļas mašīnā
3. Sagriez mazos kubiņos bekonu un sīpolu, apcep 
4. Kad sīpols un bekons kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sviestu un sāli
5. Sajauc visas sastāvdaļas un veido no zirņu masas veido nelielas bumbiņas -  pikas
 
Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska padomi Ziemassvētku maltītei



0 Pievienot komentāru

Kategorijas