Zirņu pikas ar bekonu. Brīvdienu maltīte latviskās noskaņās

Zirņu pikas lieliski garšos kopā ar skābpiena produktiem: kefīru, paniņām, krējumu vai jogurtu.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Sastāvdaļas 2 personām:

  • Pelēkie zirņi – 200 g
  • Kartupeļi – 100 g
  • Žāvēts bekons – 60 g
  • Sīpols – 1 gab.
  • Sviests – 50 g
  • Sāls – pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 1,5 h

 

Pagatavošana:

1. Nomizo kartupeļus

Reklāma
Reklāma

2. Novāri kartupeļus kopā ar zirņiem, atdzesē un samal gaļas mašīnā

3. Sagriez mazos kubiņos bekonu un sīpolu, apcep 

4. Kad sīpols un bekons kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sviestu un sāli

5. Sajauc visas sastāvdaļas un veido no zirņu masas veido nelielas bumbiņas -  pikas

 

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska padomi Ziemassvētku maltītei