Plūmju un graudu putriņa mazulim

 07. novembris 2012 20:40 Recepte

 1 porcijai no 7 mēnešu vecuma 



Putriņa pēcpudienai. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs


Gatavošana: 15 min 190 kcal, 3 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 25 g ogļhidrātu

Sastāvdaļas:

100 g plūmju bez kauliņa,

2 ēdamk. ābolu sulas,

20 g plēkšņu kviešu pārslu,

1 tējk. sviesta (8 g)

 

Pagatavošana:

1. Plūmes nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Ieber katlā, pielej ābolu sulu un uzvāra. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes.

2. Pievieno 100 ml ūdens un pārslas, samaisa, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 2 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa sviestu un sablenderē.
 
PADOMS: AIZCIETĒJUMU GADĪJUMĀ
Plūmes aktivizē gremošanas procesu, tāpēc tās ir ieteicamas zīdaiņiem, kuri cieš no aizcietējumiem.
 
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv



0 Pievienot komentāru

Kategorijas