Rabarberu cepums

 18. jūnijs 2012 20:00 Recepte

Rabarberu laiks ir tik īss - vien pāris mēnešu gadā.


Vieglāk par vieglu... Foto: Dienas Ēdieni


1 st. 40 min. 

6 - 8 porcijas

Sastāvdaļas:

250 ml cukura rabarberiem

1,25 l sagrieztu rabarberu

250 ml miltu

1,5 tējk. cepamā pulvera

65 ml cukura mīklai

sāls

75 ml auksta sviesta

125 ml auzu pārslu

150 ml piena

cukurs pārkaisīšanai, ja vēlas

 

Gatavošana:

1. Liek rabarberus neietaukotā divu litru ugunsdrošā traukā, uzber cukuru, samaisa. 

2. Sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli. Pievieno sviestu un ar rokām jauc, līdz masa atgādina putraimus. 

3. Pievieno auzu pārslas, sajauc.

4. Masai pielej pienu. Maisa, līdz šķidrums uzsūcas. 

5. Liek šo masu uz rabarberiem. Pārkaisa cukuru, ja vēlas. 

6. Cep līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī stundu, līdz rabarberi mīksti un sacepuma virsa brūna. 

 

  Recepte: Dienas Ēdieni