Cidoniju ievārījums ar banānu gabaliņiem

Pagatavosim gardu un veselīgu ievārījumu, kā pamatu ņemsim cidonijas, bet aromātam pievienosim banānus.

Cidonijas labi draudzējas ar svešzemju gardumu – banānu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cidonijas labi draudzējas ar svešzemju gardumu – banānu.

Sastāvdaļas

  • Cidonijas
  • Banāni
  • Cukurs

 

Uz 1kg cidoniju ņemam 3 vidēja lieluma banānus, 0,5kg-1kg cukuru,paciņu vaniļas cukuru.

 

Tā kā cidonijas ir ļoti skābas arī tad,kad pievieno cukuru,tad ļoti labi klāt ies banāni,kas pēc dabas ir saldi un aromātiski. Kopā būs laba garša.

 

Cidonijas nomazgājam, pārgriežam četrās daļās,izņemam sēkliņas, (dažas sēkliņas atstājam ko pievienosim ievārījumam),ja ir kādi nesmukumi,tos izgriežam,tā lai nav nekādu bojājumu uz cidonijām.

Reklāma
Reklāma

 

Cidonijas liekam katiņā pievienojam 200ml ūdeni,sēkliņas un vāram zem vāka uz mazas uguns līdz tās ir izšķīdušas, līdz miziņas jau atdalījušās.Tad izlaižam caur sietiņu,atbrīvojoties no miziņām un sēkliņām. Sēkliņas mēs pievienojam ievārījumam,jo tās sarecina.

 

Kad esam tikuši ar to galā,liekam atpakaļ katliņā, pievienojam cukuru,vaniļas cukuru, sagrieztus banānus biezās šķēlēs, izmaisam un pavāram uz mazas uguns ap 10 minūtēm. Tad pildam tīrās,sterilizētās burkās.

 

No pārpalikušām miziņām varam uzvārīt gardu ķīsēli vai limonādi.Miziņām pievienojam ūdeni un cukuru pēc garšas,uzvāram un izlaižam caur sietiņu.Visu savu garšu jau tās būs atdevušas.Šo suliņu varam dzert siltu kā tēju,vai atdzesētu kā limonādi,vai pievienojot kartupeļu cieti pagatavot ķīsēli,un arī ar banānu gabaliņiem,ja ir vēlēšanās. Tā kā būs gan gardumi ziemai,gan tūlītējai lietošanai.