Zemeņu zupa ar bezē cepumiņu un saldējumu

 01. augusts 2011 11:30 Recepte

Šī ir restorāna "Kaļķu vārti" šefpavāra Ērika Dreibanta zemeņu zupas recepte. Viņš teic, ka vasarās nevajadzētu mocīties ar biskvītiem un krēmiem, bet no sezonas ogām gatavot vieglus desertus, piemēram, zemeņu zupu, ko notiesāt kopā ar paša gatavotu saldējumu!




Sastāvdaļas bezē cepumam:

1 olas baltums

1 tējk. ar kaudzi pūdercukura

Saputo baltumu ar cukuru, izspied aplīšus un liec žāvēties cepeškrāsnī 120 grādu temperatūrā. 

 

Sastāvdaļas zupai:

zemenes

baltvīnu (pieaugušajiem)

svaigi spiestu apelsīnu sulu (bērniem)

cukurs pēc garšas

Sablenderē zemenes, pievieno nedaudz baltvīna vai apelsīnu sulas, lai veidojas zupa. 

 

Sastāvdaļas rotāšanai:

saldējums

svaigas ogas

Zupu salej šķīvjos, vidū peldini bezē, kam pa virsu kārto ogas. Uz ogām uzsēdini saldējuma bumbiņu. 

 

Kā mājas apstākļos pagatavot saldējumi, skati sadaļā Saldēdieni -> Saldējums!

Šefpavārs Ēriks Dreibants recepti atklājis žurnālam "Mūsmājas". 




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas