Gaileņu zupa

 22. jūlijs 2010 20:00 Recepte


Foto: mammamuntetiem.lv


Svaigas gailenes rūpīgi notīra ar birstīti. Sasaldētās atkausē. Sēnes sasmalcina. Notīra, noskalo un sasmalcina puravu. Taukvielas izkausē 2 - 3 tilpuma katlā. Katliņā liek sēnes un puravus. Sautē taukvielās, līdz šķidrums iztvaikojis un puravs kļuvis caurspīdīgs. Uzsijā miltus. Samaisa. Pilej buljonu. Uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno krējumu, sāli un heresu vai vermutu. Pasniedz ar svaigu baltmaizi.

Zupu var gatavot arī no citām meža sēnēm vai šampinjoniem.

Sastāvdaļas

1. Gailenes
500 g
2. Puravs
1 gab
3. Sviests vai margarīns
2 ēd.k.
4. Kviešu milti
2 ēd.k.
5. Dārzeņu buljons
1 l
6. Krejums
100 - 200 g
7. Sāls
1/2 - 1 tējk.
8. heress vai vermuts
2 ēd.k.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas