Foto: Inese Stuģe


Divu latu vakariņas

 19. aprīlis 2010 19:00 Recepte


No sākuma sagatavojam mērci ko liet pāri (labi noder blenderis). Traukā iesitam olas, pievienojam sinepes. Kulšanas procesā lēnām pievienojam arī pienu. Kad mērce gatava, tai pievienojam zaļumus (baziliku, pētersīli, timiānu pēc patikas).
Sagriežam baltmaizi kubiņos. Noklājam ar to cepamtrauka dibenu. Pārlejam ar pusi no sagatavotās mērces. Ļaujam tai savilkties. Pa to laiku sagriežam žāvēto gaļu nelielos kubiņos. Liekam uz pannas apcepties kopā ar sagrieztiem šampinjoniem. Apcepto gaļu kārtojam virs baltmaizes. Virs gaļas liekam tomātu mērci. Tālāk lejam atlikušo mērci. Ja vēlas - vēl var uzrīvēt sieru. Cepamtrauku pārklājam ar folliju un liekam cepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem kādas 30 min. Noņemam folliju un cepam vēl kādas 5 - 10 min.
          Lai labi garšo : )
 

Sastāvdaļas

1. Apkaltusi baltmaize
1/2 kukulītis
2. Žāvēta gaļa
250 gr
3. Šampinjoni
250 gr
4. Piens
1/2 glāze
5. Olas
4 gab.
6. Sinepes
1 ēd. kar.
7. Mīksts sviests
1 ēd. kar
8. Zaļumi
pēc patikas.
9. Tomātu mērce
mazā burciņa



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas