Svaigu tomātu biezenis ziemai

Vārīšanas procesā, ja vēlies, vari pievienot dažādas garšvielas - sāli, piparus, ķiplokus.

FOTO: Shutterstock.com

Vārīšanas procesā, ja vēlies, vari pievienot dažādas garšvielas - sāli, piparus, ķiplokus.

 

Novācot tomātu ražu, bieži rodas daudz pārpalikumu, ko var labi saglabāt izlietošanai ziemā. Augļiem izgriež bojātās vietas, sagriež tos gabalos, saliek katlā un maisot vāra, kamēr gatavi. 
Iepriekš sagatavo burkas, tās tīri izmazgājot ar dzeramās sodas šķīdumu un izplaucējot, kā arī vāciņus, kurus mazgā un novāra atsevišķi.
Karsto tomātu biezeni saliek burkās, kuras aizvāko ar skārda vāciņiem un pēc tam pagriež ar dibenu uz augšu. Šādus konservus var glabāt jebkuros apstākļos.
Tomātu biezeni izlieto svaigu tomātu vietā, pieliekot borščam, kā arī daudziem citiem gaļas un zivju ēdieniem.

 
Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Tomāti