Lieliskas zāles pret ikdienas rutīnu! Dokumentālais Foto

Jāsaka tā... cilvēki īstenībā mīl rutīnu, arī tie, kas par to gaužas, jo tajā mirklī, kad ir jāizdara, kas tāds, kas varētu tavu rutīnas dienu izjaukt, tevi pārņem panika un...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jāsaka tā... cilvēki īstenībā mīl rutīnu, arī tie, kas par to gaužas, jo tajā mirklī, kad ir jāizdara, kas tāds, kas varētu tavu rutīnas dienu izjaukt, tevi pārņem panika un satraukums.

 

Zāles pret ikdienas rutīnu ir pavisam vienkārši pagatavojamas – paņem sevi, sapurini un izkāp no savas komforta zonas. Kas ir mūsu komforta zona? Tavas mājas, tavi draugi, tavs autobuss, tevis iecienītais restorāns, tev pierastās un sabiedrības pieņemtās normas, tavas ikdienas darbības.

 

Katram no mums ir savi hobiji, savas intereses – izmanto tās, lai izrautos no rutīnas! Pastāstīšu piemēru par sevi. Man patīk labas fotogrāfijas, kuras stāsta. Vienmēr esmu mēģinājusi radīt fotogrāfijā stāstu, līdz tam momentam, kad izdomāju – laiks dokumentālajai fotogrāfijai. Lai padarītu šo procesu aizraujošāku, nolēmu iekāpt sabiedriskajā transportā un, traucoties nezināmā maršrutā cauri Rīgai, izvilkt fotoaparātu un uzņemt fotogrāfijas gan pašā autobusā, gan caur autobusa logu. Šis bija īsts pārbaudījums man un visnotaļ mana ikdienas rutīna bija izārstēta. Jūs noteikti varat iedomāties, kāda bija cilvēku reakcija, lai gan sabiedriskā (publiskā) vietā ikviens var fotografēt, ko vien vēlas (tomēr jāievēro Fizisko personu datu aizsardzības likums). Šoreiz piedāvāju apskatīt tikai 2 fotogrāfijas no mana piedzīvojuma:

 

Reklāma
Reklāma





 

Šis ir tikai viens no piemēriem kā izkāpt no savas komforta zonas. Lai atrastu sev piemērotāko veidu, sākumā apdomā, kas ir tās ikdienas rutīnas lietas, un maini tās. Iespējams tev sākumā pietiks ar cita ceļa izvēlēšanos, kad dodies uz darbu, kad dodies pastaigā ar suni, bet varbūt arī tev nepieciešamas krasas pārmaiņas un spēcīgas izjūtas, ja esi dejotājs – dodies uz kādu no Rīgas augstākajiem jumtiem un dejo!

 

Piezīme tiem, kas fototogrāfē! No personas datu aizsardzības viedokļa ir svarīgi, vai uzņemtais foto/video ir uzņemts mākslinieciskām vajadzībām, vai arī tas tiks izmantots tikai ģimenes vajadzībām un netiks nodots trešajai personai (tai skaitā netiks publicēts internetā), kā arī vai fotografēšana tiek veikta žurnālistikas vajadzībām, jo Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7., 8., 9. un 11.pants netiek piemērots, ja personas dati ir apstrādāti žurnālistikas vajadzībām saskaņā ar likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", mākslinieciskām vai literārām vajadzībām.