Aveņu kompots

 03. jūlijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 9859



Foto: mammamuntetiem.lv


 

Pārlasītas avenes saber sterilās burkās un pārlej ar karstu sīrupu. Burkas pasterizē 80ºC temperatūrā: puslitra burkas 7-10minūtes, litra burkas 12-15minūtes. Pēc tam burkas aizvāko un apgāž otrādi, līdz tās atdziest.

Aveņu kompots iegūst atspirdzinošāku garšu, ja to pārlejar saldinātu jāņogu sulu (1/2 kg cukura uz1l jāņogu sulas).

Avenes saber tīrās burkās, pārlej ar saldinātu jāņogu sulu un pasterizē, tad aizvāko un apgāztas atdzesē.


 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

 

Sastāvdaļas

1. Cukurs
300 gr
2. Ūdens
1 litrs
3. Avenes
2 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk