Ogu un biezpiena saldējums

 30. jūnijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 4591



Foto: mammamuntetiem.lv


Gatavošanas laiks: apmēram 20 min + sacietēšanai 4 st.

 

Pašu gatavots saldējums garšo ikvienam. Ja jums ir saldējuma mašīna, gatavošanu var paātrināt un pildīt veidni ar saldējuma masu tikai tad, kad masa jau nedaudz sastingusi.

 

1. Dzeltenumus saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.

2. Pievieno biezpienu un neatkausētas ogas. Dažas atstāj rotājumam.

3. Krējumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpienā.

4. Masu liek veidnē ar cauru vidu un 4 st. tur saldētavā. Tad veidni iemērc karstā ūdenī, saldējumu izgāž uz šķīvja.

5. Saldējumu rotā ar ogām un citronmelisas lapiņām. Pasniedz nekavējoties.

Mellenes var aizstāt ar upenēm un avenes ar zemenēm.

Sastāvdaļas

1. Saldais krejums
200 g
2. Olu dzeltenumi
3 gab
3. Pūdercukurs
30 g
4. Vaniļas cukurs
1 ēd.k.
5. Malts biezpiens
200 g
6. Saldētas mellenes
200 g
7. Saldētas avenes
200 g
8. Citronmelisas lapiņas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk