Tītars alū

 27. maijs 2010 21:00 Recepte  skatījumi: 5303



Svaigu tītara filejiņu vai gaļiņu no citas tītara vietiņas sagriežam palielos gabaliņos. Sīpolus sagriežam apļos. Gaļu un sīpolus kārtām liek traukā (stikla vai keramikas). Atsevišķi sajauc alu, medu,citrona sulu, sāli un cukuru (pēc garšas, lai jūt,ka alum klāt ir citroniņš, medutiņš un sāls ar cukuru). Sagatavoto šķidrumu pārlej gaļai un mazliet ar kulaciņiem piestampā. Uzliek kādu slogu un noliek uz pāris stundām vēsumā.
Tad ņem, iepriekš izmērcētus ūdenī, garos koka irbuļus, un sasprauž cieši gaļu, pa starpām liekot arī marinētos sīpolu aplīšus. Cep uz restītēm kādas 15 min., apgrozot.
Pasniedz ar svaigiem lapu salātiņiem un pašceptām rauga mīklas bulciņām.
Lai labi garšo!

 

Iesūtījusi: Baiba Aleksejeva,  konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece

Sastāvdaļas

1. Medus
3 ēd.karotes
2. Lieli sīpoli
4 gb.
3. Tumšais alus
1 pudele
4. Tītara gaļa, fileja
2 kg
5. Citrona sula
2 gb.
6. Sāls, cukurs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk