Šašliks ar citronu un kefīru

 27. aprīlis 2016 21:00 Recepte  skatījumi: 32426



Foto: Shutterstock.com

Kamēr gaļa marinējās, var aiziet paskatīties kādu labu filmu vai vienkārši marinēties līdz ar gaļu.


Cūkgaļas karbonādi un liellopa gaļu sagriež gabaliņos un ievieto lielā traukā. Pievieno aptuveni puslitru kefīra un sāli. Noņem gredzenus, aproces, vai cita veida rotaslietas, nomazgā rokas, un ar rokām mīca gaļu, līdz tā kļūst mīksta un sulo (šo darbiņu labāk uzticēt vīriem, jo no ledusskapja izņemts kefīrs mēdz būt neganti ass).

No citrona izpiež sulu un pievieno gaļai, krustnagliņu galviņas atdala no kātiņiem, saberž pulverī un to līdz ar citronu pievieno gaļai. Aptuveni ceturto daļu no citrona miziņām sagriež plānās šķēlēs un pievieno gaļai. Vēlreiz spēcīgi ar rokām izmīca gaļu un pievieno dilles ar visiem kātiem. Dilles nedrīkst sagriezt mazākos gabalos, jo gaļu cepot, tās var piedegt. Pievieno atlikušo kefīru un gaļu viegli apjauc, lai dilles vienmērīgi izlīdzinātos gaļas masā un neveidotu kunkuļus vienuviet.

Trauku nosedz un atstāj uz vismaz 6 stundām marinēties vēsā vietā.

Aptuveni trīs stundas pirms gaļas cepšanas, gaļu vajadzētu vēlreiz apjaukt lai kefīrs iesūcas vienmērīgāk, marinēšanās procesā var arī pievienot papildus kefīru, ja šķiet ka tas ir nepieciešams.

Glillēšanai lieto kokogles vai arī apses malku, lai gaļa nebūtu rūgtena. Cepšanās procesā gaļu nav vajadzības apliet ar alu vai kādas citas izcelsmes dzērienu, tā vietā var vēlreiz uzpilināt citronu sulu vai pašās beigās uzkaisīt ārkārtīgi maz bazilika. Gaļu cep, līdz tā sāk spēcīgi smaržot pēc kautkā garšīga, un, paspiežot to ar dakšiņu vai bambusa kociņu, tā nesulo.

Marināde gaļu ļoti spēcīgi mīkstina un pat lielos gabaliņos iesūcas līdz " kaulam"

Pasniedziet kopā ar bagātīgi sālītām gurķu un tomātu šķēlītēm, vīriešiem pie tik mīkstas un smaržīgas gaļas varētu prasīties arī spēcīgāka tomātu mērce. Garšu uzlabo arī tas, ka ciemiņi vai mājinieki neredz gaļas mīcīšanas procesu ;)

Lai Jums labi garšo !!!

 

Iesūtījis: Kristaps Horns, Grilēšanas recepšu konkursa dalībnieks

Sastāvdaļas

1. Diļļu kāti ar zariņiem
10-15 gab
2. Krustnagliņas
5-10 gab
3. Citrons
1 gab
4. Kefīrs
1000 ml
5. Liellopa gaļa
500 g
6. Cūkgaļas kakla karbonade
500 g
7. Sāls
3-7 ēdamkarotes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk