Zaļā mērce dārzeņu apmērcēšanai

 11. jūnijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 11321


 

Noskalo maurlokus un pētersīļus. Nomizo ķiplokus. Visu pamatīgi sasmalcina. Var izmantot virtuves kombainu. Sasmalcinātajiem garšaugiem pievieno vīna etiķi, krējumu, sāli un piparus. Mērci liek vēsumā. Puķkāpostu sadala pa ziedkopām. Burkānus un gurķus nomizo, paprikām izņem sēklas un visu sagriež palielās sloksnītēs.

Ja mērci atšķaida ar kefīru, to var izmantot kā salātu mērci. Garšai vēl var pievienot sinepes.

Sastāvdaļas

1. Svaigi gurķi
2. Paprika
3. Sāls un melnie pipari
4. Skābs krējums
300 g
5. Vīna etiķis
1 tējk.
6. Ķiploks
1 daiviņa
7. Pētersīļi
1 saišķītis
8. Maurloki
1 saišķītis
9. Burkāni
10. Puķkāposti


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk