Biskvīta torte ar putukrējumu - recepte

 20. maijs 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 40822



Foto: Inese Stuģe


Katrai tortes kārtai nepieciešamas 5 olas. Tātad: atdalām olas baltumu no dzeltenuma. Pie dzeltenuma pievienojam 4 ēdamkarotes cukura un kuļam līdz cukurs ir izkusis. Tad pievienojam 5 strīķētas ēdamkarotes miltu. Putojam olas baltumus, kam pievienojam 1 ēdamkaroti cukura. Ja saputoto baltuma bļodu var apgāzt un baltums netek laukā, masa ir gatava. Pie sakultā dzeltenuma lēnām iecilājam olas baltumu un lejam tortes cepam formā, un liekam cepties 180-200 grādos cepeškrāsnī 20-25 min. Tieši tāpat cepam pārējās kārtas. Putukrējums jāsaputo ļoti stingrās putās. Tā lai teiktu - vēl nedaudz un būtu jau sviests (cukuru un vaniļas cukuru liekam pēc patikas) Torti smērējam ar saputoto putukrējumu un ievārījumu. Dekorējam ar svaigiem augļiem vai krāsaino cukuru, vai ko citu. Lai labi garšo :)

Sastāvdaļas

1. Skābs ievārījums
500 gr.
2. Olas
15 gab.
3. Putukrējums
1 litrs
4. Cukurs
20 ēd. kar.
5. Milti
15 strīķētas karotes
6. Vaniļas cukurs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk