Teļa gaļas sautējums ar tomātiem un pupām

 05. maijs 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 3445




Sīpolus apcep sviestā un eļļā gaiši zeltainus. Gaļu apcep no visām pusēm vienādi brūnu (gaļai jābūt sausai, kad to liek uz pannas). Pievieno 2 tējkarotes sāls, tomātus un to sulu. Kad tomāti uzvārās, traukam uzliek vāku un sautē uz ļoti lēnas uguns, līdz gaļa mīksta. Ja teļš bijis ļoti jauns, gaļa sautējas apmēram 1 stundu. Parasti gan jārēķinās ar 1 1/2 stundām. Nebūs nekāda nelaime, ja sautējums uz uguns atradīsies ilgāk. Pupiņas (ja ņem saldētas pupiņas, tad 600 g) sautējumam pievieno, kad gaļa jau gandrīz gatava. Svaigām pupiņām vajag 15, saldētām - 5 minūtes, lai tās kļūtu mīkstas. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Svaigi, izlobītas pupiņas
900 g
2. Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu)
1 glāze
3. Sasmalcināti sīpoli
2 ēd.k.
4. Augu eļļa
3 ēd.k.
5. Sviests
2 ēd.k.
6. Nelielos gabaliņos sagriezta teļa gaļa
700 g
7. Sāls
2 tējk.
8. Svaigi samalti pipari
6 šķipsniņas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk