Amora torte

 11. aprīlis 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 1623



Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, pielej pienu, mandeļu eļļu sajauc ar miltiem un cepamo pulveri, beigās pielej citrona sulu un saputotu olu baltumu, viegli izjauc un izcep 2—3 ripas, atdzesē. Cukuru ar ūdeni uzvāra, pieliek nomērcētu želatīnu, puto, pieliekot olu baltumu, līdz kļūst biezs, tad pieliek marmelādi, saputotu krējumu, iepilda tortēs un pārsmērē. Garnē ar rabarbera gabaliņiem.

P.S. 1 plāksnīte = 1tējkarote želatīna no paciņas

Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sviests
75 g
2. Ūdens
1/4 glāzes
3. Želatīns
6 tāfelītes
4. Rabarberu marmelāde
1 glāze
5. Putu krējums
1 glāze
6. Olu baltumi
2 gab
7. Pildījumam:
8. Cukurs
150 g
9. Milti
300 - 400 g
10. Mandeļu eļļa
3 piles
11. Puscitrona sula
12. Cepamais pulveris
1/2 paciņa
13. Piens
4 karotes
14. Olas
4 gab
15. Cukurs
2 - 4 ēd. kar.


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk