Omes ķirbju ķīselis

 08. aprīlis 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 6991


Foto: Shutterstock.com


 

Pienu uzvāra ar cukuru, pieliekot mazliet vaniļas, kanēļa vai citu kādu garšvielu. Tad liek klāt ar sviestu un ūdeni sasautēto un caur sietu izrīvēto ķirbju biezeni, pielej aukstā ūdenī izšķīdinātos kartupeļu miltus un uzvāra. Galdā pasniedz atdzesētu ar kādu augļu mērci.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Sastāvdaļas

1. Svaigs piens
1 l
2. Sviests
50 g
3. Kartupeļu mlti
50 g
4. Cukurs
200 g
5. Ķirbji
800 g
6. Sāls un garšviela


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk