Žāvētu augļu kompots

 06. aprīlis 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 7703



Žāvētus augļus (āboli, aprikozes, plūmes) pārlasa, nomazgā, lielākos ābolus sagriež 2 - 4 daļās, pārlej ar paredzēto ūdens daudzumu un ļauj uzbriest. Tad pieliek cukuru un vāra, līdz augļi mīksti. Gatavam kompotam pievieno citronskābi, vīnu vai cidoniju sulu. Atdzesētu lej kompota traukos. Pasniedz ar putukrējumu.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Žāvēti augļi
200 - 250 g
2. Cukurs
100 g
3. Sausais baltvīns
80 g
4. Vai cidoniju sula
40 g
5. Ūdens
600 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk