Aknu pastēte zviedru gaumē

 31. marts 2009 21:55 Recepte  skatījumi: 2900




 

Aknas nomazgā, izgriez "trubiņas", samaļ, pieliekot 200 g speķa. Samaltai pieliek sakultas olas, rīvmaizi, krējumu, sakapātus ābolus, sīpolus un virces, labi samaisa. Samaisīto masu saliek garenā formā, kuru iepriekš izklāj ar speķa šķēlēm, un cep 1/2 — 1 stundu.

Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Āboli
3 gab
2. Sīpols
1 gab
3. Majorāns
1/2 tējkarote
4. Baltie pipari
1 tējkarote
5. Skābs krējums
1/4 glāzes
6. Rīvmaize
1/2 tase
7. Olas
2 gab
8. Speķis
500 g
9. Aknas
500 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk