Vērša šmorcepetis ar tomātiem

 31. marts 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2042


 

Vērša gaļu izdauza ar āmuru, iespeķo, apcep uz pannas taukos brūnu, ieliek katliņā. Atvāra no pannas piecepumu, pārlej pār apcepto gaļu, pieliek sīpolu, pētersīli, seleriju un sutina uz lēnas uguns gatavu. Gatavo gaļu izņem, mērci izkāš, pieliek miltu tumi, tomātu masu, krējumu. Uzvāra un pasniedz.

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Pētersīļa sakne
1/4 gab
3. Vērša (liellopa) gaļa
1 līdz 1 1/2 kg
4. Speķis
50 g
5. Sīpols
1 gab
6. Tomātu masa
2 līdz 3 karotes
7. Skābs krējums
2 līdz 3 karotes
8. Milti
2 karotes
9. Tauki (taukvielas)
2 karotes
10. Vārošs ūdens
1/2 līdz 3/4 l
11. Šķēlīte selerijas


0 Pievienot komentāru

Kategorijas