DELFI

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Dienas recepte

Interesantā vienkāršība - mājas pelmeņu recepte
Pagatavo pats savus mājas pelmeņus!

Receptes » Siltie ēdieni

Ceptas teļa aknas

Recepte / Siltie ēdieni | Skatījumi 2347

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Teļa aknas 1 kg
3. Skābs krējums 3 karotes
4. Milti 1 karote
5. Ola 1 gab
6. Pipari
7. Sviests 1 karote

 

Aknas noplucina 3—5 minūtes vārošā ūdenī, noņem plēvi, sagriež šķēlītēs, izdauza viegli ar gaļas āmuru un apkaisa ar sāli un pipariem. Tad aknu šķēlītes apmērcē sakulstītā olā, apvārta miltos un cep sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Jāņem stingri vērā, ka aknas uz lēnas uguns cept nedrīkst, jo tad tās top sīkstas. Kad aknu šķēlītes visas izceptas, tās sarindo glīti bļodā, un apliek plānām citrona šķēlītēm, bet pannā pie atlikušā sviesta pievāra 3 karotes skāba krējuma un pārlej aknām. Galdā pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Sanita Šteinberga
Raksts publicēts 24. Mar 2009 21:00



 

LAPAS KARTE