DELFI

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Kā kuru sauc?

Gabriēls Daniels (7 gadi) ar mammu pēta bildes skārienjūtīgajā telefonā. Mamma prasa, kā sauc to cilvēku un to cilvēku. Gabriēls Daniels sauc - ome, opis, tētis, es, caps (tēta brālis Kaspars) un tālāk, kā sauc to Tālāk uz ko Gabriēls Daniels piemirsdams kā sauc Capa (Kaspara sievu) atbild: "Ēēē, Capa Dāma." :) Piedalies JŪLIJA

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Jauno gailenīšu mērces ellīgi gardā recepte - ieskaties!
Pagatavo vienreizēji gardo gaileņu mērcīti pusdienās!

Šonedēļ populārākās ievārījumu un kompotu receptes!

  1. Zemeņu ievārījums
  2. Ogu pastila
  3. Ķiršu kompots
  4. Padomi ogu saldēšanai
  5. Zemeņu kompots

Receptes » Siltie ēdieni

Ceptas teļa aknas

Recepte / Siltie ēdieni | Skatījumi 2447

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Teļa aknas 1 kg
3. Skābs krējums 3 karotes
4. Milti 1 karote
5. Ola 1 gab
6. Pipari
7. Sviests 1 karote

 

Aknas noplucina 3—5 minūtes vārošā ūdenī, noņem plēvi, sagriež šķēlītēs, izdauza viegli ar gaļas āmuru un apkaisa ar sāli un pipariem. Tad aknu šķēlītes apmērcē sakulstītā olā, apvārta miltos un cep sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Jāņem stingri vērā, ka aknas uz lēnas uguns cept nedrīkst, jo tad tās top sīkstas. Kad aknu šķēlītes visas izceptas, tās sarindo glīti bļodā, un apliek plānām citrona šķēlītēm, bet pannā pie atlikušā sviesta pievāra 3 karotes skāba krējuma un pārlej aknām. Galdā pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Sanita Šteinberga
Raksts publicēts 24. Mar 2009 21:00



 

LAPAS KARTE