Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Hokeja fani

Ketrīna 5 gadi. Abi ar tēti aizrautīgi skatās hokeju. Ketrīna: "Kādā krāsā ir mūsējie?" Tētis: "Baltā" Ketrīna: "Tad zilie ir zviedri. Bet kāpēc svītrainā komanda neko nedara?" :) MAIJA KONKURSA BALVA Balvā – kleita vai svārki no jaunās PETRA Vasaras kolekcijas!   Lai iesūtītu savu joku konkursam, S

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Zemeņu uzpūtenis. Pirmās zemenes jau gatavas!
Laiks zemeņu baudīšanai!

Receptes » Siltie ēdieni

Ceptas teļa aknas

Recepte / Siltie ēdieni | Skatījumi 3658

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Teļa aknas 1 kg
3. Skābs krējums 3 karotes
4. Milti 1 karote
5. Ola 1 gab
6. Pipari
7. Sviests 1 karote

 

Aknas noplucina 3—5 minūtes vārošā ūdenī, noņem plēvi, sagriež šķēlītēs, izdauza viegli ar gaļas āmuru un apkaisa ar sāli un pipariem. Tad aknu šķēlītes apmērcē sakulstītā olā, apvārta miltos un cep sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Jāņem stingri vērā, ka aknas uz lēnas uguns cept nedrīkst, jo tad tās top sīkstas. Kad aknu šķēlītes visas izceptas, tās sarindo glīti bļodā, un apliek plānām citrona šķēlītēm, bet pannā pie atlikušā sviesta pievāra 3 karotes skāba krējuma un pārlej aknām. Galdā pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Sanita Šteinberga
Raksts publicēts 24. Mar 2009 21:00



 

LAPAS KARTE