Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Violeta Fodina

    Ļoti jauka daktere...Ginekoloģijas jomā un neauglības risināšanai...

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Gribu brālīti!

Pēc draugu ciemošanās pie mums, Everita skumīgi saka: "Mammu, es arī gribētu brālīti, tad man būtu, ar ko kopā spēlēties..." Atbildu viņai: "Ej, izstāsti to tētim!". Meita aiziet pie mana vīra un lūdz: "Tēti, piedzemdē man brālīti!" Piedalies SEPTEMBRA joku konkursā! Balva - 70,00 EUR vērtībā "Fantasy Park" pi

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Gardā ķirbju kompota recepte
Gatavojam saulainu un gardu ķirbju kompotu!

Receptes » Siltie ēdieni

Ceptas teļa aknas

Recepte / Siltie ēdieni | Skatījumi 2528

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Teļa aknas 1 kg
3. Skābs krējums 3 karotes
4. Milti 1 karote
5. Ola 1 gab
6. Pipari
7. Sviests 1 karote

 

Aknas noplucina 3—5 minūtes vārošā ūdenī, noņem plēvi, sagriež šķēlītēs, izdauza viegli ar gaļas āmuru un apkaisa ar sāli un pipariem. Tad aknu šķēlītes apmērcē sakulstītā olā, apvārta miltos un cep sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Jāņem stingri vērā, ka aknas uz lēnas uguns cept nedrīkst, jo tad tās top sīkstas. Kad aknu šķēlītes visas izceptas, tās sarindo glīti bļodā, un apliek plānām citrona šķēlītēm, bet pannā pie atlikušā sviesta pievāra 3 karotes skāba krējuma un pārlej aknām. Galdā pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Piesakies virtuves jaunumiem!


Iesūtīja: Sanita Šteinberga
Raksts publicēts 24. Mar 2009 21:00



 

LAPAS KARTE